Sve je počelo prije 20 godina kada su Edin i Edina Macanović otvorili vrata svog restorana ‘Taj Mahal‘ u dubrovačkoj povijesnoj jezgri i ponudili nešto drugačije ali tradicionalno. Stvorili su svoj ugodni, okom i okusom, gastro svijet s bogatstvom bosanske kuhinje.
Vrlo brzo došli su na popis omiljenih mjesta u koje domaći gurmani, ali i gosti grada, rado navraćaju. Ne čudi što su se odlučili na otvaranje još jednog istoimenog objekta na adresi Iva Vojnovića u kojem se jednako brižno od zaborava čuva tradicionalna bosanska kuhinja.
- Edin je pokretač svega što radimo pa tako i ideje o otvaranju restorana bosanske kuhinje. Ideja je bila da bosansku kuhinju, običaje i navike predstavimo na način kako je mi doživljavamo, toplu, utješnu, blisku i poznatu, a toliko raznoliku...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....