StoryEditorOCM

Zaljubili smo se u morsku kolekciju Studijo zidnih tapeta! Otkrijte kako pretvoriti dom u ljetnu stilsku oazu

Piše Sara Šarić
24. lipnja 2023. - 07:00

Ovih dana stiglo nam je pravo osvježenje u dizajnu interijera. Najnagrađivaniji, hrvatski dizajnerski studio tapeta predstavio je svoju novu ljetnu kolekciju, a sve što mi možemo reći je: ‘‘Zaljubili smo se!‘‘

Slikarstvo s platna preselilo se na zidove, a to najinspirativnije radi Josipa Maras, dizajnerica, mama, uspješna poduzetnica i osnivačica brenda Studijo. Nadarena umjetnica još je prije desetak godina platno na štafelaju zamijenila digitalnim slikarstvom i tako su nastale zidne tapete koje su danas svojevrsni imperativ u uređenju interijera. Izvrsnost njihovog rada potvrđena je dominacijom brenda Studijo na najprestižnijim natjecanjima u svijetu dizajna gdje je tapeta ‘‘Maslinik‘‘ proglašena najljepšom na svijetu, a ‘‘Mramorni cvijet‘‘ odnio je titulu za najbolji svjetski dizajna.

image

Josipa Maras, dizajnerica, uspješna poduzetnica i osnivačica brenda Studijo

Josipin Studijo među prvima je u regiji predstavio vodootporne tapete te je pokrenuo prvu hrvatsku tvornicu zidnih tapeta. Ono što posebno naglasiti je karakterističan kreativan proces nastajanja tapeta: svaka je pažljivo osmišljena i oslikana rukom, a ta njena karakteristika pruža svakom prostoru dašak umjetnosti. Ključ njihovog uspjeha su upravo originalan i autentičan dizajn te vrhunska kvaliteta zahvaljujući kojima zidovi postaju prava umjetnička djela. Sve veći trend u interijeru je personalizirani prostor koji odražava karakter i stil, a biraju se jedinstveni komadi koji unose emocije u prostoriju. Sve ono što možemo pronaći u novih osam unikatnih Studijo tapeta koje će zasigurno svaki dom pretvoriti u ljetnu stilsku oazu.

image

Studijo Wallart, kolekcija proljeće/ljeto 2023, zidna tapeta ‘Predvorje‘/Josipa Maras

Studio Wallart
image

Studijo Wallart, kolekcija proljeće/ljeto 2023, zidna tapeta ‘Ostaci vremena‘/Josipa Maras

Studio Wallart

Nova kolekcija nadahnuta je bojama, mirisima i teksturama bujanja prirode i dugih ljetnih šetnji uz obalu. Tapete odišu osjećajem mira i spokoja jutarnje izmaglice, buđenja prirode i zelenila, poljskog cvijeća, soli i morskih žala. Isprepliću se zemljani tonovi, nježne ružičaste i ljubičaste nijanse, dok se nijanse plave morske boje pojavljuju tek na marginama. 

image

Studijo Wallart, kolekcija proljeće/ljeto 2023, zidna tapeta ‘Poljsko cvijeće‘/Josipa Maras

Studio Wallart
image

Studijo Wallart, kolekcija proljeće/ljeto 2023, zidna tapeta ‘Modro i ruzinavo‘/Josipa Maras

Studio Wallart

- Ova kolekcija okuplja morske tapete - koje to nisu. Ovo je priča o svemu onome što vidimo kad moru okrenemo leđa, ispričana ne morskim, nego svevremenskim bojama i motivima - naglasila je Josipa Maras, autorica kolekcije.

U novoj kolekciji priroda se naprosto spojila s umjetnošću. Osim umjetničkog izričaja, kolekcija daje obol prirodnoj i kulturnoj baštini Hrvatske, koristeći motive hrvatskog podneblja koji čine njezin identitet.

image

Studijo Wallart, kolekcija proljeće/ljeto 2023, zidna tapeta ‘Izmaglica‘/Josipa Maras

Studio Wallart
image

Studijo Wallart, kolekcija proljeće/ljeto 2023, zidna tapeta ‘Zamalo lavanda‘/Josipa Maras

Studio Wallart
image

Studijo Wallart, kolekcija proljeće/ljeto 2023, zidna tapeta ‘Žal‘/Josipa Maras

Studio Wallart

- Tapeta Poljsko cvijeće naglašava divlju i neukroćenu stranu prirode koja obrasta stare, napuštene kuće i ostatke bogatih Predvorja i Ostataka vremena. Motivi na tapeti Izmaglica najčešće se susreću na vijugavoj šumskoj cesti za prvih ljetnih kiša. Modro i ruzinavo priča o prolaznosti i surovosti života, dubokom moru i istrošenoj površini. Hladni tonovi kamena i soli prevladavaju na tapeti Žal koja apstraktno prikazuje rad vrijednih ruku kroz poteze u pijesku. Pupoljci cvijeća dominiraju u zemljanim tonovima na tapeti Kapari, svjesno zanemarujući zelenilo ploda. Snenim ljubičastim nijansama prvotno je bila okupana Zamalo lavanda, no kist se zaigrao i nadodao mirise suvremenosti - objasnila nam je Josipa.

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 12:52