StoryEditorOCM
Panoramatrik za kućanstvo

Osim za koktele, ovo alkoholno piće možete koristiti za čišćenje; Radi čuda, posebno je efektno za čišćenje kuhinje

Piše MOZAIK SD
28. ožujka 2024. - 08:00

Votka nije samo omiljeno piće za druženje ili sastojak u raznim koktelima. Ona je također iznenađujuće učinkovito sredstvo za čišćenje koje može transformirati vaše kućanstvo. Izvješća Expressa ističu kako votka ima razne korisne primjene u domaćinstvu, od uklanjanja mrlja do osvježavanja prostora.

Jedna od najkorisnijih primjena votke je čišćenje kuhinjskih površina. Umjesto agresivnih sredstava koja sadrže klor, možete posegnuti za votkom. Njezina alkoholna svojstva ne samo da će dezinficirati površine, već će i ostaviti vašu kuhinju blistavom.

Daska za rezanje također može profitirati od votke. Samo malo votke na dasci, pričekajte nekoliko minuta, a zatim isperite. Rezultat? Daska će izgledati kao nova, spremna za sljedeću upotrebu.

Zaboravite na tragove na ogledalima i prozorima jer votka može riješiti taj problem. Jednostavno nanesite malo votke na ručnik i obrišite staklene površine. Mrlje i otisci prstiju nestat će bez traga.

image
Alex Wong/Afp

Jedna od prednosti korištenja votke je i njezin neutralni miris. Kada se osuši, neće ostaviti za sobom nikakve neugodne mirise. Zbog toga je savršena za prostore gdje je potrebno ukloniti neželjene mirise, poput kupaonica. Stavite je u bočicu s raspršivačem i poprskajte cipele ili druge površine kako biste se riješili svih neugodnih mirisa.

Ali to nije sve! Dodavanjem malo eteričnog ulja u votku, možete stvoriti osvježavajuću otopinu koju možete koristiti za prskanje po posteljini kako biste dodatno osvježili svoj prostor za spavanje.

Na Redditu, korisnici su raspravljali o učinkovitosti votke kao sredstva za čišćenje. Većina ih se složila da je votka zaista čudesna u čišćenju, a jedan korisnik čak je podijelio informaciju iz emisije "Razbijači mitova" koja potvrđuje ovu tvrdnju.

Dakle, dok votka može biti omiljeno piće u čaši, ne zaboravite da je također i tajni sastojak za održavanje vašeg doma čistim i svježim.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 19:32