StoryEditorOCM
Panoramaopasna australija

Čovjek ušao u WC i vidio nezvanoga gosta, obalnoga pitona teškog deset kilograma, zmija se iskalila na hvataču

Piše mozaik sd
21. lipnja 2023. - 13:49

Čovjeka na mnogim mjestima vrebaju neugodna iznenađenja.

Tako je jedan Australac doživio je pravu neugodnost kada je, sjedeći na WC školjci, ugledao zmiju dugu oko 180 cm kako leži na vrhu stakla tuš kabine.

Na njegov hitni poziv stigli su pripadnici službe za hvatanje reptila Queenslanda, a stručnjaci su identificirali zmiju kao "obalnog pitona", neotrovnu vrstu. Kad su stigli na teren, zmiju su zatekli kako se udobno sunča pod svjetlima.

Hvatač zmija Anthony oglasio se na Facebooku kako bi se pohvalio ovom nesvakidašnjom situacijom zahvaljujući kojoj je jedan klijent spašen od nepoželjnog posjetitelja. Priložio je i video kako se nezvani gost, težak oko 10 kilograma, proteže sa staklene ploče.

Hvatanje zmije bilo je brzo i učinkovito, jer se zmija pokazala prilično mirnom. U samo tridesetak sekundi Anthony ju je iznio iz kupaonice. Međutim, pitonu nije bilo drago što je izbačen iz ugodnog mjesta pa je tijekom hvatanja ugrizao stručnjaka, no na kraju su ga ipak morali odvojiti od udobnosti tuša i lampe. Pretpostavlja se da je zmija u sobu ušla kroz krov.

Inače, ova vrsta zmije može narasti i do četiri metra i tijekom zimskih mjeseci u Australiji često traže toplija mjesta, piše 24sedam.rs.

Tako je sve sretno završilo, za Australca, pitona i za hvatača zmija.

image

Piton u Australčevoj kupaonici

Screenshot Facebook

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 06:40