StoryEditorOCM
HranaGASTRODROM

Vratili ste se s plaže, hitno vam treba brzi ručak? Donosimo tri prijedloga za super obrok s hit namirnicom: potiče probavu, eliminira toksine, pomaže srcu, pa što ćete više...

28. srpnja 2019. - 15:01
shutterstock

Leća je izuzetno zdrava i nutritivno bogata biljka iz porodice mahunarki, potječe s Bliskog istoka, a jeli su je još i naši preci iz razdoblja neolitika. Leća je, nakon soje, povrće s najvećim udjelom bjelančevina, zbog čega predstavlja važnu ulogu u prehrani.

Odlično se slaže s rajčicom, lukom, češnjakom, mesom, suhomesnatim proizvodima, maslinovim uljem te ovčjim i kozjim sirom. Slaže se i uz širok spektar začina, počevši od mažurana, lovora i majčine dušice pa do kumina, kurkume i raznih mješavina karija.

Riječ je o najslađoj i najsvježijoj leći na tržištu. Postoji nekoliko vrsta leće, no crvena leća je najlaganija i lako probavljiva mahunarka koju ne treba namakati, a dovoljno ju je kuhati otprilike 15 do 20 minuta. U 100 grama leće ima oko 350...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. studeni 2024 00:52