Pohoditi splitske restorane, pa čak i u srcu sezone kad je obilje voća i povrća, za vegetarijance i vegane često je frustrirajuće iskustvo, posebice na onim mjestima koja vole umišljati kako nude “dalmatinsku spizu”. Problemi uglavnom nastaju već pri izboru predjela i juha, jer čak i kad pomislite da biste, eto, možda barem mogli izabrati juhu od gljiva – umjesto povrtnog temeljca uglavnom se koristi goveđi.
U razgovoru s konobarima obično završite s tri opcije od kojih ne znate koja je gora jer povrće na žaru, zamislite, ni vegetarijancima nije glavno jelo, nego prilog! Tako vam zapravo ostaje dilema između njoka s gorgonzolom i špageta s nekim nemaštovitim umakom ili, u prijevodu – ostajete s najgorom vrstom ugljikohidrata.
Budući da su se mnogi ljudi, osim...
U razgovoru s konobarima obično završite s tri opcije od kojih ne znate koja je gora jer povrće na žaru, zamislite, ni vegetarijancima nije glavno jelo, nego prilog! Tako vam zapravo ostaje dilema između njoka s gorgonzolom i špageta s nekim nemaštovitim umakom ili, u prijevodu – ostajete s najgorom vrstom ugljikohidrata.
Budući da su se mnogi ljudi, osim...