StoryEditorOCM
HranaVruće je

Ukusno pečeno jelo za par kuna: mnogi ih zanemaruju, a i kad ih spremaju, rade greške; Stavljate ulje na početku pečenja? Promislite ponovno...

Piše J. V.
3. srpnja 2019. - 16:31

Pečeni krumpiri često se, sasvim neopravdano, trpaju u isti koš s nutricionistima omraženim pomfritom natopljenim uljem. No ne samo da ne mora biti tako, već od ove jeftine namirnice (krumpira) možete napraviti pečenje za cijelu obitelj, ponuditi im zdrav obrok, koji je uz to i jeftin. 

Sve ovisi o načinu pripreme, količini ulja i vrsti začina koje koristite. Kad pripremate jelo kod kuće, imate i taj luksuz da znate koje ste točno namirnice koristili, kojega podrijetla i koliko se dugo vaš obrok "krčkao". Zaista nema razloga da u pripremu ukusnih i zdravih priloga ne uključite krumpire.

Iako im neki zamjeraju veliku količinu škroba, krumpiri sadrže i brojne druge nutrijente potrebne kako bi ljudski organizam pravilno funkcionirao, piše Healthline.

Kuhani krumpir na...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. studeni 2024 15:22