StoryEditorOCM
Hrananjami, njami

Teško da ćete mu odoljeti: Topli čokoladni kolač iz zdjelice je pravi ‘comfort food‘

Piše Mozaik SD
8. veljače 2023. - 20:30

Ovom čokoladnom desertu koji se najbolje slaže sa sladoledom od vanilije nećete moći odoljeti.Kremast i hrskav istodobno, a jede se topao, piše Živim

Sastojci (za dvije osobe):

3 jušne žlice otopljenog maslaca

60 g smeđeg šećera

1 žumanjak

pola čajne žličice vanilije

30 g brašna i još dvije jušne žlice brašna

osmina čajne žličice soli i isto toliko sode bikarbone

40 g čokoladnih kapljica

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 160°C. Izmiksajte maslac sa šećerom, pa dodajte žumanjak i vaniliju.

Potom umiješajte brašno, sol i sodu bikarbonu, na kraju i čokoladne kapljice. Podijelite u dva kalupa ili keramičke zdjelice koji mogu u pećnicu. Nježno pritisnite i poravnajte smjesu.

Pecite 18 minuta ako želite manje pečeno, 20 minuta želite li srednje pečeno, odnosno 22 minute ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. studeni 2024 05:00