StoryEditor
HranaSVEVREMENSKA SLASTICA

Sjećate se kolača ‘Čudo od jednog jaja‘? Zašto ne biste sebi i svojima zasladili večer, sve sastojke vjerojatno već sad imate u kuhinji. I nema kome ‘ne ide od ruke‘

Piše M.P.
21. rujna 2021. - 18:12

Prije 30-40 godina mnoge su majke svjedočile popularnosti recepta nesvakidašnjeg i zvučnog naslova – “Čudo od jednog jaja”.

Recept koji zvuči čudesno, ali i jednostavno i jest jednostavan, jer ga čine sastojci koje uglavnom uvijek imamo u kuhinji i za čiju vam je pripremu potrebno odvojiti jako malo vremena.

Na njega nas je podsjetio portal Zadovoljna, pa zašto ne biste sebi i svojima zasladili večer i ispekli ga?

Ovo je jedna od onih slastice koje svakome idu od ruke.


SASTOJCI ZA 'ČUDO OD JEDNOG JAJA':


BISKVIT

- 1 jaje

- 1 šalica šećera

- 1 šalica mljevenih oraha

- 1 šalica mlijeka

- pola šalice ulja

- 1 šalica brašna

- 1 prašak za pecivo


KREMA

- 1 puding od vanilije

- 3 dl mlijeka

- 2 žlice šećera

- 15 dag maslaca


PRIPREMA:

1. Istucite jaje i dodajte pola šalice šećera te nastavite miksati ili tući pjenjačom dok ne dobijete gustu kremastu teksturu. Potom dodajte mlijeko i miješajući postepeno dodajte ostatak šećera.

Zatim umiješajte ulje, onda žlicom dodajte orahe i razradite, a u sve te na kraju žlicom umiješajte brašno pomiješano s praškom za pecivo.

2. Tako pripremljenu smjesu prelijte u nauljeni i pobrašnjeni lim za pečenje. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 20 minuta. Biskvit mora biti sočan stoga je važno da ga ne prepečete.

Nakon 15 minuta pečenja slobodno čačkalicom provjerite sredinu biskvita. Ako na čačkalici ne ostaju tragovi smjese, možete ga izvaditi iz pećnice.

3. Započnite s pripremom kreme. Odvojite 1 dl mlijeka i u njega umiješajte puding i šećer, a ostatak mlijeka stavite u lonac da provre. Smanjite vatru i u vrelo mlijeko polagano miješajući dodajte pripremljeni puding. Kada sve provre skinite s vatre i ostavite da se ohladi, a zatim umiješajte maslac i sve dobro razradite mikserom.

4. Na ohlađeni biskvit dodajte kremu i posipajte s dodatkom po svojoj želji - ribanom čokoladom, mljevenim keksima, cimetom, mljevenim orasima…

Ako ste vi među onima koji ne vole kreme s pudingom, možete na kolač prije posluživanja staviti tučeno slatko vrhnje, savjetuje Zadovoljna .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. listopad 2021 09:15