Uz višak gotove hrane koju sami pripremimo ili kupimo često se pitamo je li podgrijavanje hrane sigurno i kako je to najbolje učiniti. Ako slijedite preporuke, konzumiranje podgrijane hrane je sigurno i poželjno kako bi manja količina hrane završila na smetištu.
Danas postoje mnoge namirnice koje su djelomično ili potpuno skuhane poput graha iz konzerve, kuhanog i pakiranog krumpira ili cijeli pripremljeni obroci kao što su lazanje, pizze, gulaši, a u mnogim trgovinama delikatesa nudi se i raznovrsno pečeno meso s prilozima i druga jela. Takvu hranu, odnosno jela prije konzumiranja samo podgrijavamo.
No, pri tome treba poštovati neka pravila koja je predvidio proizvođač. Što ćemo napraviti u slučaju da hrana ostane nakon obroka koji smo pripremili, a ne želimo to baciti? Što uč...
StoryEditorOCM
HranaNije isto za sve
Sigurno vam je ostalo hrane od jučer: donosimo vodič kako danas što zdravije zagrijati 'ostatke'
23. svibnja 2018. - 10:04
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?