1. Fritaja s paprikama
Paprike oprati, očistiti, podušiti, skinuti im koru, i isjeći na trakice, te pržiti u vrućem ulju uz dodatak začina. Dodati izmućena jaja, promiješati, po želji posuti parmezanom. Jesti uz sezonsku salatu.
2. Pečene paprike na salatu
Paprike oprati, izvaditi sjemenke, staviti u namašćeni pleh i peći dokse kožica ne smežura. Skinuti kožicu, staviti u zdjelu, dodati na sitnoizrezan češnjak i petrusimul, politi umakom preostalim od kuhanja.
3. Punjene paprike
Zelene babure po mogućnosti iste veličine, oprati, očistiti. U zdjelipomiješati mljeveno meso, rižu, dodati sol, papar, vegetu, žličicu ulja,dobro izmiješati. Smjesom puniti paprike, staviti ih potom u širokinauljeni lonac, uspraviti s otvorom put gore, nadoliti vodom do vrha.Dodati pelate, oguljene...
Paprike oprati, očistiti, podušiti, skinuti im koru, i isjeći na trakice, te pržiti u vrućem ulju uz dodatak začina. Dodati izmućena jaja, promiješati, po želji posuti parmezanom. Jesti uz sezonsku salatu.
2. Pečene paprike na salatu
Paprike oprati, izvaditi sjemenke, staviti u namašćeni pleh i peći dokse kožica ne smežura. Skinuti kožicu, staviti u zdjelu, dodati na sitnoizrezan češnjak i petrusimul, politi umakom preostalim od kuhanja.
3. Punjene paprike
Zelene babure po mogućnosti iste veličine, oprati, očistiti. U zdjelipomiješati mljeveno meso, rižu, dodati sol, papar, vegetu, žličicu ulja,dobro izmiješati. Smjesom puniti paprike, staviti ih potom u širokinauljeni lonac, uspraviti s otvorom put gore, nadoliti vodom do vrha.Dodati pelate, oguljene...