StoryEditorOCM
Hrananezdrava prehrana

Pljeskavice su mnogima užitak, ali svojim sastavom nanose nam višestruku štetu: evo koliko kalorija sadrži samo jedna porcija i što sve unosimo u organizam

Piše PSD
9. listopada 2021. - 17:59
Samo jedna porcija ovakve brze hrane sadrži više od 500 kalorija i nevjerojatnih 25 grama masti (ilustracija)Željko Hajdinjak/Cropix

Ako volite meso, sigurno su vam pljeskavice i hamburgeri među omiljenom hranom. Sočno mljeveno meso, mekano pecivo i gomila ukusnih dodataka... Već vam je pošla voda na usta?

Nutricionisti često upozoravaju na štetno djelovanje mesa na naš organizam, ali sigurno niste znali da samo jedna pljeskavica ovako utječe na tijelo!

Samo jedna porcija ovakve brze hrane sadrži više od 500 kalorija i nevjerojatnih 25 grama masti! Više od pola te količine su zasićene i trans masti, koje imaju štetno djelovanje na organizam, piše Mondo.

Dalje ćete unijeti najmanje 40 grama ugljikohidrata, i čak deset grama šećera! Ako pazite na unos šećera, znajte da je jedan burger kao dvije i pol žličice ovog "problematičnog" sastojka.

Unijet ćete i nevjerojatnih 1.000 miligrama soli, a evo...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 07:40