StoryEditor
Hranafino i zdravo

Obradujte nepce i tijelo savršenom krem juhom od badema i tikve

Piše S.J.
3. ožujka 2016. - 14:35
shutterstock_267574895

Topla, okrepljujuća juhica ponekad je sve što želimo kada dođemo kući nakon dugog i napornog dana.

No zašto bi uvijek 'vrtili' onih nekoliko recepata koje smo prepisali iz maminih i bakinih kuharica? 

Naš prijedlog je egzotična veganska juha od badema i tikve, oplemenjena aromama češnjaka i đumbira koja će obradovati vaše nepce, a organizam opskrbiti vrijednim nutritijentima.

Sastojci:

- 1 tikva srednje veličine
- 1 veliki crveni luk
- 3 češnja češnjaka
- komadić svježeg đumbira
- 4 velike žlice bademova maslaca
- malo maslinova ulja
- bademovi listići
- bio-vege kocka

Postupak:

Na malo maslinova ulja pirjajte oko jednu minutu nasjeckani crveni luk, usitnjeni đumbir i češnjak. Dodajte bio-vege kocku, a potom i tikvu narezanu na kockice i kratko pirjajte.

Dodajte vodu i kuhajte dok tikva ne omekša. Pred kraj dodajte četiri žlice bademova maslaca. Juhu izmiksajte u blenderu. Na suhoj tavi kratko popržite listiće badema te ih pospite po jelu prije posluživanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. siječanj 2022 14:50