StoryEditorOCM
Hrana‘LIČKE ŠNICLE‘

Mnogima je ovo najbolji ručak na svijetu! Ako nemate ideju što sutra kuhati, donosimo vam originalni, nepogrešivi Karapandžin recept koji vrijedi svake očišćene glavice češnjaka

Piše M.P.
29. rujna 2021. - 17:29

Recept potječe iz kultnog kulinarskog serijala koji je obilježio djetinjstva mnogih, "Male tajne velikih majstora kuhinje", gdje je jela pripremao veliki Stevo Karapandža uz obaveznu žlicu Vegete.

Ovdje je riječ o odrescima koji se pirjaju u vinu s puno češnjaka i peršina.

Za pripremu ovog jela trebate izdvojiti nešto vremena i malo vještine, ali vjerujte, isplatit će vam se, piše portal novosti.

Nakon pohanja, odresci se pirjaju u vinu i temeljcu, što se može učiniti na dva načina, na štednjaku ili u pećnici. 

Ako se pripremi veća količina, dobro će doći i za naredni dan, dakako.

Tajna je da se koristi dobro vino za podlijevanje te da se mrvice prije pohanja odrezaka dobro "utuku" u meso, kako se ne bi odvajale kod pirjanja.

Peršin i češnjak nadopunjuju...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. studeni 2024 14:02