StoryEditorOCM
Hranaukusna i zdrava

Jesenska gastro zvijezda: sedam popularnih recepata s bundevom

Piše PSD.
12. rujna 2015. - 20:13
1. Punjeni bundevin cvijet

Cvijet bundeve dobro oprati, napuniti ga mekim sirom, po želji šunkom, zatvoriti čačkalicom te ga uvaljati u brašno, otresti višak, potopiti u razmućena posoljena jaja. Potom cvijet popržiti u vrućem ulju i ocijediti na salveti.

2. Juha od bundeve

Bundevu presjeći napola, izvući pupu i isjeći je na male kockice. Na vrućem ulju ispržiti na sitno narezanu kapulu dok se ne zazlati, potom dodati komadiće bundeve, te i njih lagano nakratko prepržiti. Dodati temeljac, petrusimul, po želji i đumbir, začiniti i kuhati dok bundeva posve ne omekša. Štapnim mikserom usitniti komadiće bundeve do željene gustoće, vratiti na vatru, dodati malo vrhnja za kuhanje, kuhati još koju minutu, začiniti dodatno po želji. Poslužiti uz prepržene kockice kruha....
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. studeni 2024 07:37