Iako je blagdansko doba služeno završilo, torti nam nikada nije dosta. Ova prekrasna torta od oraha i kave idealna je za slavlja, ali i obične, hladne dane.
SASTOJCI:
Prva kora:
- četiri jaja
- osam žlica šećera
- šest žlica brašna
- dvije žlice crne turske kave u prahu
- četiri žlice mlijeka
- 120 grama praška za pecivo
- prstohvat soli
Druga kora:
- četiri bjelanjka
- 200 grama šećera
- 200 grama mljevenih oraha
Sirup:
- 250 mililitara vode
- dvije žlice meda
Krema:
- četiri žumanjka
- 200 grama šećera
- 100 mililitara ‘jake‘ kave
- 250 grama maslaca
- 300 mililitara vrhnja
Ganaš (glazura):
- 200 mililitara vrhnja
- 180 grama čokolade
PRIPREMA:
Prva kora:
Odvojite bjelanjke od žumanjaka. U bjelanjke dodajte prstohvat soli i zamiješajte ih dok se ne zapjene. Dodajte im šećer, a zat...