StoryEditorOCM
Hranaotrkivena tajna

Da bi napravila originalnu napolitansku pizzu, ova pizzerija se nije libila uvesti i dijelove samog Vezuva

24. ožujka 2018. - 21:05

U Zadru je ovog tjedna izgrađena prva originalna napolitanska krušna peć, odnosno peć za pizzu, i to kao jedan od najvažnijih dijelova opreme buduće zadarske inačice poznate zagrebačke pizzerije "O'Hara" koja će početkom lipnja biti otvorena na Puntamici, u sklopu objekta poznatog kao "Gagica".

Peć su izgradili majstori pećari iz mjesta Sturno, nedaleko od Avellina u regiji Campania. Majstor Daniele Graziosi u tri je dana s pomoćnicima Cesarom Molinarom i Horatiom de Marcom izgradio tradicionalnu peć u kojoj se peče originalna napolitanska pizza, koju je u Hrvatskoj proslavio zagrebački ugostitelj Marin Vanjak, inače iz Sukošana kod Zadra.

Zadarska "O'Hara" bit će rezultat Vanjakove suradnje s Ivanom Jurjevićem, mladim zadarskim ugostiteljem, u kojoj je ovaj potonji...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. studeni 2024 10:47