StoryEditorOCM
HranaSvi ju vole

Bez tradicionalne slastice teško je zamisliti blagdanski stol: nije komplicirana, ali treba znati neke finese; Uz ovaj recept nema greške

18. prosinca 2018. - 19:15

Bez ove je slastice teško zamisliti blagdanski stol. Njezina priprema nije komplicirana, ali je potrebno uložiti i vremena i truda (znati i poneku finesu oko priprave dizanog tijesta), kako bi vam uspjela.   

TIJESTO:

500 g glatkog brašna
pola žličice soli
2 žumanjka
2 jaja (jedno za tijesto, drugo za premaz)
180-200 ml mlijeka
30 g šećera
50 g maslaca
1 žlica naribane limunove korice
1 žlica vrhnja
1 žlica ruma

Kvasac:

10 g šećera (1 žlica)
30 g glatkog brašna
50 ml mlijeka
20 g svježeg kvasca

Nadjev:

500 g oraha
200 ml mlijeka
150 g šećera
100 g grožđica
1-2 žlice ruma
mljeveni cimet
2 žlice meda
limunova korica
1 vanilin šećer Dr. Oetker

PRIPREMA:

U malo mlake vode otopite šećer, dodajte brašno, mlijeko i izmrvljeni kvasac. Zdjelicu pokrijte i ostavite na toplome mjestu da se tijesto...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. studeni 2024 06:25