StoryEditorOCM
HranaSočno i crveno

Ako uvijek naručujete slabije pečen odrezak, iznenadit ćete se da on uopće nije 'krvav': crvena tekućina na vašem tanjuru nešto je sasvim drugo, a nema veze s krvlju

Piše J. V.
10. prosinca 2019. - 17:20

Kad vam u restoranu serviraju slabije pečen odrezak, na vaš zahtjev ili potpuno slučajno, dobit ćete komad mesa koje vam nakon što ga prerežete još uvijek djeluje "krvavo".

Tome u prilog ide i činjenica da se crvena tekućina razlijeva vašim tanjurom. No ona, u stvari, uopće nema veze s krvlju.

Liječnik koji je objavio da salame ne uzrokuju rak bio je na platnom popisu mesne industrije?! Splitska stručnjakinja objasnila nam je o čemu je riječ, ovo je konačna istina o kobasicama, paštetama - crvenom mesu!

Naime, gotovo sva krv tijekom klanja iscuri iz mesa, prenosi navoda FAO-a The Healthy. Riječ je o proteinu koji se zove mioglobin. Iako je srodnik hemoglobinu koji se nalazi u krvi, nema izravne veze s njim.

A post shared by @theretailbutcher on

05. studeni 2024 08:53