Najčešće nakon kuhanja tjestenine vodu u kojoj se kuhala prolijete, zar ne? Ovaj potez, kojega velika većina prakticira iz dana u dan, pokazao se kao ujedno i najčešća - greška.
Zašto? Voda koju popularno nazivaju i 'tekućim zlatom' može vam poslužiti, umjesto da završi u odvodu. Nakon što se u njoj kuhala tjestenina, voda postane izvrstan saveznik u pravljenju umaka, a svojom teksturom pridonosi u konačnici i njegovu okusu.
U njoj tako možete skuhati meso dok radite bolonjez umak, ali ju možete iskoristit i za razne umake na bazi rajčice. Okus će biti puniji, umak povezaniji i više će se 'lijepiti' za tjesteninu.
Tina Ruggiero, kuharica i nutricionistkinja, donosi i najjednostavniji recept u kojemu će vam poslužiti ova voda. Naziva ga 'najjednostavnijim umakom na...
StoryEditorOCM
HranaBit će vam lakše
'To je kao da bacate tekuće zlato!': najčešća greška koju svi radimo u kuhinji konačno objašnjena
4. travnja 2018. - 00:35
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?