Sastojci za dvije porcije:
Palačinke, veće, zelene:
2 jaja
četiri velike žlice pirova brašna
žlica maslinova ulja
čaša mlijeka
malo soli i papra
šaka baby špinata
Nadjev:
paket pilećih prsa Međimursko pile
1 srednje velika tikvica
1 paprika babura
desetak cherry rajčica
2 češnja češnjaka
dva listića lovora
2 dl bijelog vina
curry i ostali začini po želji
Umak:
senf
med
jabučni ocat
sok od jednog manjeg limuna
Priprema:
Blenderom napravite smjesu za palačinke (po mogućnosti većeg promjera – kao tortilje) pa ih ispecite na tavi.
Zatim propirjajte piletinu i povrće (osim rajčice i češnjaka) na maslacu, podlijevajte bijelim vinom te dodajte lovor, da se umak fino "oćuti".
Kad povrće omekša, a piletina bude dovoljno termički obrađena, dodajte rajčice i češnjak. Pomiješajte sve pa ostavite da se prohladi (ne i ohladi!).
Zasebno pomiješajte sastojke i napravite umak te ga prelijte po nadjevu. *Malo ostavite i za dekoraciju tanjura.
Palačinke napunite piletinom i povrćem te ih povežite u tobolac i učvrstite čačkalicom. Tobolac servirajte na sredinu tanjura, a oko njega ocrtajte kružnicu kapljicama umaka i dodajte sezonsku mikrozelen.
Servirajte uz čašu ohlađenog bijelog vina i guštajte!