<p>ZA SLOBODNU<br>
Split, 200524.<br>
Skmer akademija.<br>
Cooking show za klijenta - Perutninu Ptuj.<br>
LENKA & HRVOJE

Sočni tobolac sa zlatom

Piše PSD.
Foto Vojko Basic/Cropix
16. srpnja 2024. - 09:18

Sastojci za dvije porcije:

Palačinke, veće, zelene:

2 jaja

četiri velike žlice pirova brašna

žlica maslinova ulja

čaša mlijeka

malo soli i papra

šaka baby špinata

Nadjev:

paket pilećih prsa Međimursko pile

1 srednje velika tikvica

1 paprika babura

desetak cherry rajčica

2 češnja češnjaka

dva listića lovora

2 dl bijelog vina

curry i ostali začini po želji

Umak:

senf

med

jabučni ocat

sok od jednog manjeg limuna

Priprema:

Blenderom napravite smjesu za palačinke (po mogućnosti većeg promjera – kao tortilje) pa ih ispecite na tavi.

Zatim propirjajte piletinu i povrće (osim rajčice i češnjaka) na maslacu, podlijevajte bijelim vinom te dodajte lovor, da se umak fino "oćuti".

Kad povrće omekša, a piletina bude dovoljno termički obrađena, dodajte rajčice i češnjak. Pomiješajte sve pa ostavite da se prohladi (ne i ohladi!).

Zasebno pomiješajte sastojke i napravite umak te ga prelijte po nadjevu. *Malo ostavite i za dekoraciju tanjura.

Palačinke napunite piletinom i povrćem te ih povežite u tobolac i učvrstite čačkalicom. Tobolac servirajte na sredinu tanjura, a oko njega ocrtajte kružnicu kapljicama umaka i dodajte sezonsku mikrozelen.

Servirajte uz čašu ohlađenog bijelog vina i guštajte!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. studeni 2024 12:26