<p>Tea Sumić Miletić, Ana Sedak Keglević i Željko Neven Bremec</p>
majstori u kužini

Započelo je veliko kulinarsko natjecanje: ekipe su imale jedan zadatak i namirnicu koja je klasik u svijetu brzih jela

Piše Sara Šarić
Foto Vojko Basic/Cropix
15. srpnja 2024. - 15:40

Piletina je zahvalna namirnica koju možete iskombinirati u brojnim jelima, a recepata nikad dosta – od onih jednostavnijih koji su gotovi za desetak minuta, do onih koji zahtijevaju marinade i duže pripreme. Ako ste jedni od onih kojima ponestaje brzih ideja za ukusan i zdrav ručak, a koji ne uključuju obično prženje mesa na grill tavi, onda ste na pravome mjestu.

Kad je riječ o piletini, biramo samo najbolje i ono što donosi svježinu i vrhunsku kvalitetu na naš obiteljski stol. Na domaćem tržištu to je jedan od naših vodećih proizvođača piletine – Perutnina Ptuj Pipo, s kojim smo organizirali cooking show i pravu malu kulinarsku avanturu za sve one koji vole kuhati, papati, osmišljavati jela i kombinirati raznorazne namirnice u svojim receptima – te dobili odlične ideje za ukusne recepte.

image
Sasa Buric/Cropix

COOKING SHOW

Četiri odvažne ekipe sastavljene od po dva člana imale su priliku pokazati svoje kulinarske vještine i kreativnost te osvojiti vrijedne nagrade! Glavni zadatak bio je u svoje jelo ukomponirati "Međimursko pile" kao glavnu zvijezdu recepta i dati najbolje od sebe. Svaki kulinarski par detaljnije ćemo predstaviti u nadolazećim danima. A, ono što već sad možemo otkriti je da su svi kuhali kao profesionalci i rasturili! 

O najboljim jelima odlučivao je stručni žiri čiji je sastav činio naš poznati chef i predsjednik ŠKMER-a Željko Neven Bremec, Tea Sumić Miletić, urednica rubrike SPIZA u Slobodnoj Dalmaciji, te Ana Sedak Keglević, direktorica za marketing i komunikacije u tvrtki Perutnina Ptuj Pipo.

Žiriju nije bilo lako izglasati pobjednika... Na pijatima se našlo more okusa i zanimljivih kombinacija, od onih tradicionalnih pa do totalno modernih jela, a sočnosti i finih mirisa kuhanja nije nedostajalo. Ali jedan kulinarski duo ipak je za dlaku bio bolji od ostalih... Ne brinite, nitko nije otišao praznih ruku! Svi su dobili zlata vrijedne savjete od naših stručnjaka, ali i poklone iznenađenja.

image

Tea Sumić Miletić, Ana Sedak Keglević i Željko Neven Bremec

Vojko Basic/Cropix

Stoga, ako želite upotpuniti vaš tjedni meni i inspirirati se, pratite iduće članke jer donosimo četiri ukusna recepta s "Međimurskim piletom", kojima će uistinu biti teško odoljeti.

VRHUNSKA KVALITETA I DOMAĆI UZGOJ

Kvaliteta mesa i proizvoda Perutnine Ptuj Pipo koje smo odabrali za natjecanje i koje toliko volimo, nije slučajna. Rezultat je tradicije, domaćeg uzgoja i kontrolirane proizvodnje, odnosno svakog koraka proizvodnog procesa, što dokazuju i brojni certifikati kvalitete. 

Meso peradi je zbog svojih vrijednih nutritivnih tvari omiljeno u pripremi različitih obroka. Niži sadržaj nezasićenih masti, biološki visoko vrijedne bjelančevine, vitamini skupine B i prijeko potrebne masne kiseline osnovne su značajke mesa peradi nužne za naš rast i razvoj. Od ostalih europskih proizvođača Perutnina Ptuj Pipo razlikuje se, prije svega, po malim farmama raspršenima diljem zemlje u prirodnom okolišu Hrvatske i kontroliranom uzgoju u zatvorenim peradarnicima, što se odražava na prepoznatljivom okusu proizvoda.

image
Sasa Buric/Cropix
image
Sasa Buric/Cropix

CERTIFIKAT ‘BEZ ANTIBIOTIKA‘

Zdravlje i dobrobit temeljne su vrijednosti našeg domaćeg proizvođača. Ono po čemu se na našem tržištu posebno ističe je uzgoj pilića s certificiranom oznakom 100 posto bez upotrebe antibiotika, što znači da pilići nikada nisu primili bilo koju vrstu antibiotika u bilo kojoj fazi svog životnog ciklusa.

Znati da kupujemo i jedemo zdravo te kvalitetno danas je svima postalo itekako važno. Osim certifikata "Antibiotic free", Perutnina Ptuj Pipo dobila je još jednu oznaku "Dokazana kvaliteta – Hrvatska" s kojom garantira najviše standarde kvalitete i potvrđuje predanost visokim standardima proizvodnje.

Stoga, ako ste u potrazi za dokazanim kvalitetnim i zdravim namirnicama, ne trebate dalje tražiti. Trk po "Međimursko pile", a onda samo preostaje odabrati jedan ili sve recepte naših natjecatelja i uživati u finim okusima jela!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. rujan 2024 13:35