StoryEditorOCM
Kazalište7. rujna

Prvi put u Splitu i to na pozornici Teatra uz more: "Pračovjek" - komedija koja je oduševila svijet

Piše pr
4. rujna 2023. - 10:18

Spektakularna komedija svjetskog glasa o žensko-muškim i muško-ženskim razlikama 7. rujna u 20 h po prvi put stiže u Split i to na Teatar uz more!

Riječ je o komediji "Pračovjek" koja je oduševila milijune gledatelja diljem svijeta a ujedno je i najdugovječniji one man show-u u povijesti Broadwaya i Las Vegasa.

Urnebesna komedija autora Roba Beckera prevedena je na 27 jezika te je izvodena u 52 zemlje a trenutno u svijetu više od 40 glumaca izvodi ovu komediju što potvrđuje njenu neupitnu popularnost.  

Čast da bude "hrvatski pračovjek" pripala je talentiranom glumcu i redatelju Peđi Gvozdiću koji je za izvedbu ovog kazališnog komada morao proći vrlo strogu provjeru i zadovoljiti visoke kriterije producentske kuće i autorske agencije koji su nositelji prava popularne komedije "Defending the Caveman". Od prvih kontakta s producentima i priprema prošlo je punih tri godine dok "Pračovjek" nije konačno ugledao svjetlo dana na pretpremijeri u ožujku ove godine.

"Publika Teatra uz more navikla je gledati dobre komedije a pronaći dobru komediju uopće nije tako lak zadatak kako se na prvu čini. Zna se dogoditi i da nam kolege ne vjeruju kad im kažemo da neka predstava, koja u drugim mjestima možda i dobro prolazi, našoj publici neće biti zanimljiva. Za komediju Pračovjek smo sigurni da će se ne samo svidjeti Splićanima već i da će ih itekako nasmijati. Peđa Gvozdić je izvrstan glumac a zahtjevne transformacije u virtuoznoj izvedbi Pračovjeka zaista su impresivne i ubojito smiješne." - Damir Bubalo, Teatar uz more

"Pračovjek" je komedija koja se bavi vječnom temom - ratom spolova! “Pračovjek” briše granice uobičajenog partnerskog života i progovara o tematici o kojoj svatko ima mišljenje, ali ga ne izgovara. Dinamična predstava, bezbroj duhovitih situacija i mnoštvo glumačkih transformacija potvrdile su Peđu Gvozdića kao izvrsnog glumca. Svojom furioznom izvedbom prolazi kroz stereotipne, ali opet istinske i stvarne razlike između spolova od prapovijesti do danas u komediji koja će vas prvenstveno nasmijati do suza, ali i podučiti i pomiriti nepomirljivo.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 11:51