StoryEditorOCM
Turizam i gospodarstvoPREKOOCEANSKI LETOVI |

OD 3. SRPNJA Delta Air Lines uvodi prvu direktnu liniju Dubrovnik- New York. Letjet će četiri puta tjedno, u ponudi 1808 sjedala

Piše dv
29. lipnja 2021. - 11:10

Delta Air Lines od 3. srpnja pokreće svoju prvu direktnu liniju između Dubrovnika i New Yorka-JFK. Nagrađivana američka zrakoplovna tvrtka će letjeti direktno četiri puta tjedno. Ovo je prvi put da Delta ima uspostavljenu liniju između Hrvatske i SAD-a.

Zrakoplovi će četiri puta tjedno kretati s njojorškog aerodroma JFK, a u tjednoj ponudi bit će 1808 sjedala. Letovi za Dubrovnik i Zagrebće se ostvarivati u suradnji s kompanijama Air France i KLM-om.

- Hrvatska je bila prva europska zemlja koja je otvorila svoje granice američkim državljanima. Hrvatska je i dalje popularno turističko odredište kod Amerikanaca i mi odgovaramo na veliku potražnju za putovanjima s našom prvom direktnom linijom za Dubrovnik - rekao je Joe Esposito, viši potpredsjednik za mrežno planiranje te dodao:

- Uzbuđeni smo što ćemo poslovati na ovom novom europskom tržištu i radujemo se što ćemo pozdraviti nove klijente Delta Airlines-a, a zauzvrat podržavamo lokalno gospodarstvo i globalni oporavak putovanja.

Direktor Zračne luke Dubrovnik Frano Luetić izrazio je zadovoljstvo što jedna od najboljih svjetskih zrakoplovnih tvrtki uvodi izravnu liniju od New Yorka-JFK do Dubrovnika.

- Ova linija će značajno pridonijeti poticanju povratka američkih posjetitelja u Dubrovnik, ali i Hrvatsku općenito, u ovim teškim vremenima – kazao je Luetić.

Putnici koji su cijepljeni u potpunosti, imaju negativni PCR test ili dokaz nedavnog oporavka od COVID-19 mogu uživati u bogatoj povijesti Hrvatske, prekrasnim krajolicima i mnoštvu izleta na otvorenom u jednoj od najpopularnijih europskih turističkih destinacija posljednjih godina.

Ministrica turizma i sporta RH Nikolina Brnjac izjavila je kako je 'Hrvatska otvorena za američke turiste od početka travnja, uz predočenje dokaza o cijepljenju ili oporavku, ili s negativnim PCR-om ili testom antigena i potvrdom rezervacije'.

- Naša nacionalna oznaka Safe Stay in Croatia osigurava najviše epidemiološke standarde za sve posjetitelje i radujemo se što ćemo uskoro ponovno dočekati američke turiste – kazala je Brnjac.

Od početka pandemije, Delta je jako usredotočena na zdravlje i sigurnost svojih putnika i zaposlenika. Kako bi ih zaštitili tijekom putovanja, zrakoplovna tvrtka je primijenila više od 100 zdravstvenih i sigurnosnih mjera u svoje već rigorozne protokole čistoće, koje zrakoplovna tvrtka naziva Delta CareStandard.

Delta će svoju novu liniju za Dubrovnik obavljati zrakoplovom Boeing 767-300ER kapaciteta 226 sjedala. Letovi Delta Air Lines za Hrvatsku odvijat će se u suradnji s njihovim europskim partnerima Air France, KLM i Virgin Atlantic.

SAD imaju snažnu vezu s Hrvatskom i dom su velikoj zajednici Hrvata s oko 1,2 milijuna ljudi koji žive u tamošnjim gradovima, uključujući New York. Snaga Deltinog čvorišta u JFK-u još će više približiti ove hrvatske zajednice sa zrakoplovnom tvrtkom koja isti dan nudi odgovarajuće veze na 250 letova s JFK-a za gradove diljem SAD-a.

Kupci će imati veću fleksibilnost nego ikada za planiranje i ponovno rezerviranje svojih putovanja uz vodeće produženje za putovanja u industriji za sve karte koje ističu 2021. godine i sve karte kupljene u 2021. godini te sve do 31. prosinca 2022. Pridruživanje SkyMiles Frequent Flyer programu također omogućuje kupcima prikupljanje milja na svim letovima, koje se zatim mogu iskoristiti za buduća putovanja i pogodnosti na letovima koje obavlja Delta ili njihovi brojni partneri. Za više informacija o Delti, molimo vas posjetite delta.com.

Valja naglasiti, Delta je jedna od najvećih i najuspješnijih svjetskih zrakoplovnih tvrtki. Sa sjedištem u Atlanti, prije COVID-19, primala je do 200 milijuna putnika svake godine, prevozeći ih preko vodeće globalne mreže s do 300 odredišta u više od 50 zemalja. Delta je ujedno i vodeći prijevoznik preko transatlantskog područja, s mrežom od 33 grada u 19 zemalja prije pandemije. Njihov europski otisak proteže se od Ujedinjenog Kraljevstva do Grčke, s još mnogo odredišta dostupnih preko Deltinih čvorišta u Amsterdamu, Londonu i Parizu.

03. svibanj 2024 19:31