StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetOtac bjegunca

Ante Božić: Pozivam svog sina da se preda! Tijekom dana čuo se sa sestrom, odmah je pitao kako je nesretni policajac. Ali boji se odmazde

Piše Mladen Nejašmić
30. studenog 2022. - 22:46

- Pozivam svog sina da se preda, to mu je najpametnije rješenje - riječi su Ante Božića, oca Ivana Božića, osumnjičenog da je u ranim satima srijede automobilom udario policijskog vježbenika u ulici Domovinskog rata u Splitu, piše Slobodna Dalmacija.

Očajni otac tvrdi da je Ivan tijekom dana kontaktirao sestru i da je vrlo vjerovatno da će se predati u pratnji svog odvjetnika. O svemu su obavijestili policiju i nadaju se pozitivnom ishodu.

- Boji se odmazde policije. To je možda najveća prepreka njegovoj predaji. Mada je odmah pitao kako je nesretni policajac, pravdajući se da ga nije vidio.

Trenutno nam je svima najbitnije da sve bude uredu sa nastradalim policajcem. Kontaktirao sam njegovu obitelj smatrajući da se ne smijemo kriti i varati sami sebe. Ljudi su bili korektni tijekom komunikacije i kazali nam da je mladi policajac bolje, nije životno ugrožen i komunicira, što nam je najbitnije - emotivan je Božić, koji dodajekako ga je vijest zatekla u bageru na Čiovu.

Na prvu nije mogao vjerovati što se dogodilo, ali kasnije se, nažalost, potvrdila istinitost nesretnog događaja koji ga je itekako pogodio.

Njegov sin, tvrdi, mora odgovarati za nedjelo koje je počinio. Rođen je sa dijagnozom ADHD, poremećajem hiperaktivnosti. Bilo je problema, ali nikada agresivnosti. Nikada ništa slično nije ispoljio u krugu obitelji, kaže otac.

Što se točno dogodilo, priznaje nam, teško može dokučiti.

Ante Božić - humanitarac, pučki pjesnik, unešićki općinar...

Podsjetimo, o Anti Božiću Šibenski list pisao je u siječnju 2021. godine kada je pokrenuo lavinu pomoći za ljude s potresom pogođenih područja u Banovini.

Kako je Ante Božić iz Unešića pokrenuo lavinu pomoći Banovini: ‘Mislili smo skupit za brokve i daske, a sad već imamo za obnovit kućicu!‘

U studenom iste godine, na našim se stranicama našao i kao pučki pjesnik te osnivač i voditelj Facebook grupe ‘Šesnaest sela Unešića‘ koja je vrlo popularna među pratiteljima.

Ante Božić iz Čvrljeva puno je više od pučkog pjesnika i unešićkog općinara: ‘Otimam od zaborava rodna ognjišta, onu šumu po kojoj smo trčali...‘


 

19. travanj 2024 04:59