StoryEditorOCM
NogometTARANTELI NOVO RUHO |

MINISTRICA BRNJAC POTPISALA UGOVOR Vlada RH pomaže sanaciju nogometnog igrališta u Župi dubrovačkoj!

Piše Tonči Vlašić
12. listopada 2020. - 22:08
Lijepa vijest za (nogometnu) Župu dubrovačku. U Ministarstvu turizma i sporta danas su potpisana 23 ugovora o sufinanciranju izgradnje, građevinskih zahvata i opremanje sportskih građevina, a jedan od tih ugovora je i sanacija nogometnog igrališta u Župi dubrovačkoj.

Vlada RH je, ističe se, tako nastavila s ulaganjem u sportsku infrastrukturu. U protekle tri godine sufinancirano je 25 sportskih objekata.

- Usprkos tome što nam je ova godina donijela izazove na koje nismo računali, i ove godine smo osigurali sredstva za ulaganje u sportsku infrastrukturu – istaknula je ministrica Nikolina Brnjac.

- Naš teren je iskrčena ledina, napravljena prije četrdesetak godina, tad bez ikakvih predradnji koje zahtjeva izgradnja kvalitetnog nogometnog terena. Godinama se teren samo polijevalo i valjalo, te nismo imali travnjak koji zadovoljava uvjete. Jasno je svima, tko god je i jednom bio na našem terenu, kako ga treba kompletnog prekopati, staviti podzemno navodnjavanje, izravnat ga jer on u ovom trenutku ima jedan pad od čak pola metra, zatim ima puno depresija na sredini terena, te ispred golova - rekao je ovog ljeta Đuro Lonza, predsjednik Nogometnog kluba Župa dubrovačka u razgovoru za Dubrovački vjesnik. 

image
Đuro Lonza, predsjednik Nogometnog kluba Župa dubrovačka foto: Tonći Plazibat/CROPIX


Tada je dodao kako Nogometni klub Župa dubrovačka nije u mogućnosti napraviti kompletno novu drenažu, prvo kameni nabačaj, pa sve ostalo, jer bi za takvo što trebalo četiri do pet milijuna kuna, ali ukoliko se napravi što je najavljeno, Tarantela bi dobila lijep travnjak, teren koji sutra ne bi bio opterećen treninzima, kao što je bio do izgradnje pomoćnog terena s umjetnom travom, koji je završen prije par mjeseci. 

Nogometni klub Župa dubrovačka okuplja 289 mališana ne računajući prvu momčad te veterane. Prva momčad nastupa u Prvoj županijskoj ligi, zatim juniori, kadeti, mlađi pioniri i pioniri su uključeni u natjecanja, koja vodi Hrvatski nogometni savez Središte Split. Plus, tu su sastavi koji igraju u Županijskim ligama. 

Miho Arbulić, povjerenik za mlađe uzraste Nogometnog saveza Dubrovačko-neretvanskog, u najavi sezone 2020./21. istaknuo je kako je Župa dubrovačka klub s najviše sastava mlađih uzrasta u redovnom natjecanju. Ima ih čak 15: osim četiri u natjecanju Središta Split, igra s jedanaest sastava u Županijskim ligama. Posebno je podvukao činjenicu da Župa dubrovačka u kategoriji U14 ima i ekipu djevojčica.

- S obzirom na broj djece u klubu, zatim prvu momčad te veterane, sve njihove utakmice, do jučer trava na glavnom terenu nije ni mogla rasti, ništa se na njemu i nije moglo raditi kako bi se to koliko, toliko popravilo stanje. Sad će to biti moguće, pa i kad se sredi glavni teren jer je već većina treninga prebačena na teren s umjetnom travom. Tu nam je od pomoći i mali teren s umjetnom travom, koji je napravljen prije nekoliko godina. Ako bi se dogodilo da realiziramo projekt obnove glavnog terena, tad bi imali baš lijepe uvjete za igru i trening - poželio je Lonza u svibnju ove godine.

Gotovo pet mjeseci poslije oglasila se i Vlada RH. Pomoći će sa 418.000 kuna sanaciju nogometnog igrališta Župe dubrovačke.
23. travanj 2024 19:40