StoryEditorOCM
ŽupaŽUPA DUBROVAČKA

Silvio Nardelli neće se kandidirati za načelnika općine na predstojećim lokalnim izborima; predložen je novi kandidat

Piše Aanđelka Kelava
4. listopada 2024. - 00:21

Načelnik Općine Župa dubrovačka, Silvio Nardelli, neće se kandidirati za načelnika na predstojećim lokalnim izborima koji će se održati 2025. godine. Potvrdio nam je to u telefonskom razgovoru, kazavši kako je na posljednjim izborima 2021. godine već najavio kako mu je to posljednji mandat i da se drži te odluke.

- Smatram da je 20 godina na ovakvoj funkciji sasvim dovoljno - kazao je aktualni načelnik.

Podsjetimo, Nardelli je za načelnika Općine Župa dubrovačka izabran 2005. godine. Zanimljivo je da je te godine izabran većinom glasova ne samo vladajućih, nego je i oporba bila spremna potvrditi njegov izbor. Mandat je potvrdio i četiri godine kasnije, na izborima na kojima su građani prvi put neposredno birali načelnike. Nardelli je 2009. godine pobijedio u prvom krugu, osvojivši 73 posto glasova birača. Također je 2013., 2017. i na zadnjim izborima prije četiri godine pobijedio u prvom krugu.

Na pitanje što smatra svojim najvećim uspjehom u ovih pet mandata, kaže kako je ponosan na puno stvari  i smatra da je postavio dobre temelje za daljnji razvoj župskog kraja.

Inače, Predsjedništvo i Općinski odbor HDZ-a na ovotjednom sastanku jednoglasno su podržali kandidaturu Đura Lonze za načelnika Općine Župa dubrovačka na sljedećim lokalnim izborima, koji će se održati za osam mjeseci. Lonza je i predsjednik župskog HDZ-a te direktor Groblja Dubac.

 

 

 

04. listopad 2024 00:25