StoryEditorOCM
NogometBOĆANJE |

KRENULI HRVATSKI DRUGOLIGAŠI S JUGA Hajduk ostvario najuvjerljiviju pobjedu 1. kola

Piše Tonči Vlašić
20. rujna 2021. - 14:43
Gracija Stjepčević je dobio sve četiri discipline za Hajduk protiv Komolca na startu sezone 2021./22.Bozo Radic.b.kasica 7.20236 Mokosica.dubrovnik

Krenuli su drugoligaši, a na jugu Hajduk je u gradskom ogledu bio uvjerljiv protiv Komolca – 21:3. Srećko Bajo je dobio precizno protiv Miroslava Petkovića s 10:8, a Branimir Mastilica je u zadnjem krugu uzeo poen odigravši 8:8 pojedinca protiv mladog, 15-godišnjeg Ilije Belana, i to je sve bilo za Komolac, a preostalih deset disciplina dobio je Hajduk. Prvi krug sa čistih 8:0, pojedinca i par sa čistih 13:0, a drugog pojedinca i trojku rezultatom 13:2. Sve discipline koje je dobio, dobio je Hajduk uvjerljivo.

Pobjedu Hajduku donijeli su Ilija Belan, Pero Fiorović, Zoran Gašić, Josip Glavinić, Damir Ilić, Nikola Mikulić, Andro Miljević, Miroslav Petković, Gracija Stjepčević i Pero Vlahutin, dok su osim Srećka Baja i Branimira Mastilice za Komolac igrali Stijepo Batinić, Mihajlo Đurović, Branko Kežić, Nikša Krijes, Marko Luković, Tripo Luković, Pero Nadramija, Nikola Pavlović, Maro Soko i Stijepo Violić.

Treći predstavnik naše županije u južnoj skupini Prve hrvatske lige, najveći rang je Super liga, Boćarski klub Župa dubrovačka poražen je 16:8 (k)od Stivana. Župa dubrovačka je igrala u sastavu: Nedjeljko Bogoje, Mato Barišić, Mato Bekić, Tonći Bulat, Mario Gašpar, Velinko Taslak, Ante Farčić i Vlaho Monković. U preostale dvije utakmice 1. kola Zlatan Otok – Primošten 16:8, te Imotski – Crvene kuće 14:10. Utakmica Komiža - Naklice je odgođena. 

METKOVIĆ SUPERLIGAŠ

U sezoni 2022./23. Superliga će brojati dva kluba manje, umjesto deset - osam, te će zbog toga prvak južne skupine Prve lige u sezoni 2021./22. morat u kvalifikacije za plasman u najveći rang. Niže lige će i u sezoni 2022./23. brojati i dalje po deset klubova.

Naša županija ima jednog predstavnika u Superligi u sezoni 2021./22. - Metković.

U 2. kolu, u subotu, 25. rujna, Komolac dočekuje Župu dubrovačku, a Hajduku stiže Zlatan otok. Još igraju: Crvene kuće - Stivan, Naklice - Imotski, te Primošten - Komiža.

26. travanj 2024 09:30