StoryEditorOCM
OstaloBOĆANJE

Hajduk nije uspio u Zadru, ali je Župa dubrovačka razveselila i sebe, i njega! Hoće li skupa otvoriti šampanjac iduće kolo?

Piše Tonči Vlašić
19. ožujka 2023. - 09:54

Nije uspio lider Hajduk kod Crvenih kuća izboriti bod(ove), ali nije ni Otok, prvi pratitelj dubrovačkog sastava, a njega je u 16. kolu zaustavila Župa dubrovačka u Srebrenom, te uoči zadnja dva kola Hajduk ima 33 boda, Crvene kuće su (opet) druge – 28 bodova, Otok treći s 27 bodova, Brela četvrta s 26 bodova, Župa dubrovačka peta s 25 bodova, Naklice šeste s 24 boda, ali i utakmicom manje. Primošten ima 22 boda na sedmom mjestu, osmi Imotski 20 bodova, ali utakmicu manje. Na zadnja dva mjesta, devetom i desetom su Stivan i Komiža sa 16 odnosno 8 bodova. Oni su bez izgleda izboriti ostanak među drugoligašima. Radi reorganizacije za to treba biti plasiran od drugog do šestog mjesta.

Pobjednik lige pak ide u najveći rang, Hrvatsku Super ligu. Hajduk iduće kolo dočekuje Primošten. Pobjedom osigurava prvo mjesto. Župa dubrovačka u zadnja dva kola ima igrat protiv Komiže u Komiži, te sa Stivanom u Srebrenom. Hajduk je u zadnjem kolu gost Imotskog. Iduće kolo Otok dočekuje Crvene kuće, a u zadnjem kolu Otok je gost Primoštena, a Crvene kuće dočekuju Komižu. Uglavnom, sve je u rukama Hajduka i Župe dubrovačke.

I Župa dubrovačka pobjedom u idućem kolu, porazom Primoštena u Srebrenom, može otvorit šampanjac jer će imat potvrdu kako ostaje drugoligaš.

Nakon prvog kruga ogleda Župa dubrovačka – Otok bilo je 4:4. Župa je potom bila uspješnija na ‘gumama‘, dobila tri od četiri discipline, a u zadnjem krugu jedan od tri para je slavio, a jedan je odigrao bez pobjednika – dovoljno za minimalnu pobjedu, koju je izborila igrajući u sastavu: Stijepo Batinić, Ilija Belan, Nedjeljko Bogoje, Ante Farčić, Alen Franić, Branko Gašpar, Mario Gašpar, Miro Mihaljević, Vlaho Monković i Mateo Počanić.

Hajduk u Zadru kod Crvenih kuća? Loše je počeo – 6:2 za domaćina nakon prvog kruga. Uzvratio je na ‘gumama’ – 8:8 uoči zadnjeg kruga u kojem je Miroslav Petković bio uspješan u disciplini bližanje i izbijanje u krug, ali od tri para niti jedan nije uspio slaviti, već su jedino Josip Glavinić i Božo Čupić izbjegli poraz odigravši 8:8. Nedostajao je još jedan poen za uzeti bod, dva za pobjedu, a tad bi sve već sad bilo gotovo. Ovako, čeka se iduće, predzadnje, 17. kolo. 

16. travanj 2024 08:33