StoryEditorOCM
NogometPREDAH U ANTIKE |

JEDAN OD NAJBOLJIH TOPNIKA HNL-A TRENIRA U DUBROVNIKU S JAKŠOM DIKLIĆEM Kristijan Lovrić: ‘Nismo bili u podređenom položaju na Wembleyju‘

Piše Tonči Vlašić
14. lipnja 2021. - 10:36

Kristijan Lovrić je odradio jutarnji trening, potom je s društvom sjeo u Caffe bar Antika u Uvalu Lapad. Nogomet glavna tema, kao i za svakim stolom jutro nakon prvog nastupa Hrvatske na Euru, koji je zaključen porazom od Engleske na Wembleyju 1:0.

- Otvaranje turnira je teško. Nismo bili u podređenom položaju. Vidjela se velika želja, htjenje naših – rekao je Lovrić, koji je 30. ožujka ove godine imao debi za 'A' reprezentaciju protiv Malte u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo (3:0).

Ozljeda koljena ga je izbacila iz igre, međutim, i unatoč tome imao je odlične brojke u dresu Gorice, te ne čudi što su mnogi iskazali interes da ga vide u svojim redovima. Kristijan se u 29 utakmica u sezoni 2020./21. pokazao i kao sjajan dodavač. Postigao je 15 pogodaka u prvenstvu, sedam puta asistirao, još osam puta izbacio suigrače u priliku za pogodak...

image
Kristijan Lovrić je realizirao kazneni udarac protiv Hajduka u 7. kolu HNL-a
Damir Krajač/Cropix
image
Gorica slavi novi pogodak Kristijana Lovrića
Damir Krajač/Cropix

Lovrić je u subotu skoknuo i do Gospina polja. Nagradio je najboljeg strijelca Županijske lige do 10 godina Maroja Koprivicu iz DU Talent, sastava koji je uvjerljivo osvojio naslov.

- Bilo mi je zadovoljstvo – rekao je Lovrić, rođen 1. prosinca 1995. godine. Karijeru je počeo u rodnom Ogulinu, igrao za mlađe uzraste Karlovca, a profesionalnu karijeru započeo u Sloveniji. Nakon Ogulina, Kustošije i Lokomotive stigao je 2018. godine u Goricu u čijem je dresu zaslužio i poziv izbornika Zlatka Dalića.

image
Robi Šaler, Kristijan Lovrić i Dario Benić u Caffe baru Antika
Tonči Vlašić

- U Dubrovniku sam do srijede - rekao je Lovrić, koji je dubrovačke treninge odradio uz pomoć triatlonca, Konavljanina Jakše Diklića, a kad je tako, nema dileme kako spreman dočekuje novu sezonu u kojoj će igrati za?

- Vidjet ćemo - ostalo je pitanje bez odgovora. Početkom godine Lovrića, koji prema Transfermarktu vrijedi 5,5 milijuna eura, tražio je Dinamo iz Kijeva, zatim moskovski CSKA...

17. travanj 2024 06:14