StoryEditorOCM
NogometHNK HAJDUK |

DUBROVČANIN MEĐU DVADESET I PET PRVOTIMACA Vicko Ševelj pod vodstvom Bora Primorca počeo pripreme za proljetni dio

Piše Tonči Vlašić
5. siječnja 2021. - 13:56
Dubrovčanin Vicko Ševelj je među 25 igrača, koje je okupio trener prve momčadi Hajduka Boro Primorac na početku priprema za proljetni dio sezone. Ševelj je kapetan druge momčadi splitskog Hajduka, koji je upisao prije dvije sezone i prve nastupe za prvu momčad u prijateljskim utakmicama, a krajem 2019. godine imao i debi u reprezentaciji Hrvatske, onoj do 20 godina. U karijeri, koju je počeo na Lapadu, igrao je sve osim tri napadačke pozicije. U Hajduku II je stoper bek, za prvu momčad Hajduka igrao je desnog beka, u reprezentaciji do 20 godina stopera i desnog beka, a njemu je, istaknuo je u razgovoru za Dubrovački vjesnik, najdraže igrati zadnjeg veznog.

image
Vicko Ševelj (četvrti s lijeva) u svlačionici prve momčadi Hajduka, uoči početka priprema za proljetni dio prvenstva foto: hajduk.hr

image
Karlo Sentić, vratar druge momčadi splitskog Hajduka foto: Tom Dubravec / CROPIX


Drugi Dubrovčanin u redovima splitskih 'Bili', vratar Karlo Sentić, dolaskom, tj. povratkom Lovre Kalinića počeo je pripreme za proljetni dio s drugom momčadi, tu je prvi vratar, a ukoliko netko od preostale dvojice vratara u prvoj momčadi, Marin Ljubić i(li) Josip Posavec, napuste Poljud, nema sumnje kako će opet i on bit priključen radu s prvom momčadi.

Uoči prvog treninga igračima su se uz trenera Primorca u svlačionici obratili predsjednik Uprave Lukša Jakobušić i novi sportski direktor Mindaugas Nikoličius. U odnosu na jesenski dio sezone stručnom stožeru trenera Primorca priključio se Joško Španjić koji će obnašati ulogu pomoćnog trenera, a potpisao je ugovor do kraja aktualne sezone. U stožeru su ostali Toni Golem, Hrvoje Sunara, Toni Modrić i Šime Veršić.

image
Uoči prvog treninga igračima su se uz trenera Bora Primorca u svlačionici obratili predsjednik Uprave Lukša Jakobušić i novi sportski direktor Mindaugas Nikoličius foto: hajduk.hr


Prva momčad Hajduka na Poljudu će trenirati do četvrtka kad odlazi u Postira na otoku Braču gdje će odraditi glavni dio priprema sve do 16. siječnja kada slijedi povratak u Split. Hajduk će na igralištu Nogometnog kluba Postira odigrati dvije pripremne utakmice, i to sa Solinom 12. siječnja, te s Croatijom iz Zmijavaca 16. siječnja. Prvi susret u nastavku sezone Hajduk igra 22. siječnja kad je gost Šibenika.

Hajduk je na tek petom mjestu Prve HNL, ima samo 17 bodova iz 14 utakmica te je bliže ispadanju nego trećem mjestu, koje vodi u Europu. Dobio je pet utakmica, dvije odigrao neodlučeno, upisao već sedam poraza zbog čega se najavljuje dosta promjena u momčadi. Ostaje vidjeti hoće li priliku u proljetnom dijelu dobiti Dubrovčani, hoće li Sentić i(li) Ševelj upisati prvi nastup za prvu momčad u službenoj utakmici? 
26. travanj 2024 13:30