StoryEditorOCM
NogometMAĐARSKA

Dubrovčanin Karlo Sentić u novu pobjedu DVTK-a ugradio čak dvanaest obrana, te dobio veću Sofascore ocjenu nego novi rekorder europske Lige prvaka!

Piše Tonči Vlašić
26. rujna 2023. - 14:38

Nedavno je u trećoj pobjedi svog DVTK-a ove sezone, prvoj kod kuće, zaustavio svih sedam udaraca koje su uputili igrači Kisvarda u okvir gola. Slavila se u Miškolcu 2:0 pobjeda. I kad misliš kako bolje ne može, staviš tad ispred broja sedam riječ ‘čak’ sedam obrana, te se prevariš.

Karlo Sentić je u novoj domaćoj pobjedi DVTK-a, četvrtoj ukupno, pobjedi protiv do jučer vodećeg Debrecena s 3:1 u derbiju 7. kola imao čak dvanaest obrana. Da, dvanaest!

Eto, nek se zna kako je do prije neki dan dvanaest obrana bio rekord od kad se vodi statistika na utakmicama europske Lige prvaka, a koji je sad skinuo Izraelac Omri Glazer na vratima Crvene zvezde u ogledu protiv Manchester Cityja na Etihadu.

Ali, tih rekordnih Glazerovih 13 obrana nije bacilo u očaj aktualnog prvaka Europe na njegovom terenu, iznenađenje se na startu nove sezone najelitnijeg europskog klupskog natjecanja nije dogodilo, a što se ističe u mađarskim medijima nakon što je DVTK dobio Debrecen, te ga pritom preskočio na tablici. Kad je završila utakmica, DVTK je u tom trenutku skočio na prvo mjesto na kojem je, kad je zaključeno kolo, MTK iz Budimpešte sa samo bodom više (MTK 14, a DVTK 13 bodova. Istina, Ferencvaros ima 12 bodova i dvije utakmice manje, Debrecen je odigrao jednu utakmice manje, ali...).

Ali... - iz razloga jer je DVTK novak u prvom razredu mađarskog nogometa, te je kao takav najveće iznenađenje na startu sezone, i kad su se svi raspisali o njemu, kako sastav iz Miškolca radi čuda, nema tko ne ističe vratara, koji je ovo ljeto stigao u Mađarsku na posudbu iz splitskog Hajduka.

image

Sastav DVTK (vratar Karlo Sentić), koji je počeo derbi, te slavio kod kuće protiv Debrecena s 3:1

Dvtk/

Sentić je prvi put igrač utakmice bio protiv Kisvarda. Njegova sofascore ocjena u 5. kolu 8,4. Sad je opet 22-godišnji Dubrovčanin igrač utakmice. Ocjena nakon sjajnih dvanaest obrana protiv Debrecena u derbiju 7. kola - 9,1! Bolja nego što je Glazer zaradio za novi rekord europske Lige prvaka (8,7)!

image

Karlo Sentić na vratima mađarskog DVTK

28. travanj 2024 10:40