StoryEditorOCM
KošarkaPRVA LIGA (Ž) |

RAGUSA NASTAVILA PO STAROM Velika pobjeda na šibenskom Baldekinu, oba pojačanja su pun pogodak!

Piše Tonči Vlašić
3. listopada 2020. - 22:51
Josipa Silov (Šibenik), Iva Todorić, Marija Pocrnjić i Ivona Matić (Ragusa) foto: Nikolina Vukovič Stipaničev/CROPIX
Ragusa je nastavila s pobjedama. Prošle, neodigrane sezone do kraja zbog korone, bila je bez poraza, a sad je slavila i na startu nove sezone, i to na šibenskom Baldekinu u 1. kolu južne skupine: Šibenik – Ragusa 78:85.

Šibenik nije loša ekipa, naprotiv. Ragusa s druge strane nije mogla zbog ozljede računati na Carmen Miloglav, reprezentativku, ali tko zna, zna. Oba dubrovačka pojačanja su se pokazala pun pogodak: Ana Vrsaljko 25 koševa i 6 skokova te 3 asistencije, a Iva Slonjšak 23 koša, 8 skokova i 8 asistencija.

image
Ana Vrsaljko (Ragusa) i Monika Vojvodić (Šibenik) foto: Nikolina Vuković Stipaničev/CROPIX


Pljesak i za Ivu Todorić, kojoj je malo nedostajalo za 'triple double' (10 koševa, 9 skokova i 11 asistencija). Povukla je i Ivona Matić, koja je ubacila 10 koševa, te imala 5 skokova. Romana Stojanović je 'poginula' pod koševima – 13 skokova od čega šest u napadu, ubacila je uz to 6 koševa, te imala dvije asistencije. Marija Pocrnjić je u uspjeh ugradila 5 koševa, Katarina Čagalj 3 koša, 3 skoka i asistenciju,  te Ani Putica 3 koša.

image
Marijka Pocrnjić (Ragusa) i Ivana Dujić (Šibenik) foto: Nikolina Vuković Stipaničev/CROPIX


Stojanović, Čagalj (ex. Zarač), Vrsaljko, Pocrnjić i Putica su pogodlile po jednu tricu. Čagalj je svaku utakmicu prošle sezone ubacila najmanje po jednu u svakoj utakmici,. Ekipa trenerice Cvetane Matić dobila je i bitku pod koševima (48:36 u skokovima).

U 2. kolu Ragusa dočekuje Pulu.
 
26. travanj 2024 12:35