StoryEditorOCM
KošarkaPRIPREME U TIJEKU |

DAJ, NAPOKON, LOPTU Aktualne prvakinje Hrvatske i osvajačice Kupa ‘Ružica Meglaj Rimac‘ vraćaju se na parket, bliži se nova sezona

Piše Tonči Vlašić
30. kolovoza 2021. - 18:11
Skače Ragusa od sreće - osvojila je prvi trofej u povijesti - Kup 'Ružice Meglaj Rimac', a zatim je uzela i naslov prvakinja HrvatskeTonči Vlašić

Košarkaši Dubrovnika su krenuli s pripremama. Visinskim. Cilj im je napad na najveći rang, HT Premijer ligu, naći se ponovno među najboljima. Pamti se dva puta peto mjesto u elitnom razredu u prvom desetljeću novog stoljeća. Pamti se i izlazak u Europu zahvaljujući tome. Kako bi bilo lijepo to ponoviti?

Parket i koševe u Gospinom polju košarkaši dijele gotovo tri desetljeća s košarkašicama Raguse, koje su Premijer liga, a u novoj sezoni će imati premijeru u ulozi braniteljica naslova, ne jednog trofeja, već oba. Nezaboravni su dani za njima, prošla sezona je bila sezona iz snova, ali ne misle na tome stati. Ne misle sići s vrha. Potvrđuje to i činjenica da su odavno počele skupljati snagu za novu sezonu. Za njima je gotovo mjesec dana rada u Body Balancea. Sad će u dvoranu. Na parket. Kreće i rad s loptom. Uskoro će i uigravanje. Već su dogovorene dvije pripremne utakmice. Trenerica Cvetana Matić će ovog ponedjeljka dati znak za prvi trening na parketu. Nova sezona počinje 2. listopada.

U kojem sastavu će Ragusa u obranu naslova. Ivona Matić je rekla zbogom u trenutku kad je skupa s ostalima podigla pokal prvaka Hrvatske. U 34. godini zaključila je karijeru. Gdje ćeš ljepše – u svom gradu, sa svojim klubom, nakon ostvarenog povijesnog uspjeha. Inače, još prije je Ivona ispisala povijest. Prva je košarkašica Raguse koja je s reprezentacijom osvojila medalju na velikom natjecanju. Donijela je u grad broncu s Europskog kadetskog prvenstva. Igrala je i dalje za mlađe uzrasne reprezentacije. Peta s U20 reprezentacijom na Eurobasketu. Dijelila je i tad svlačionicu između ostalog s Anom Vrsaljko, koja je jedna od junakinja povijesnog uspjeha dubrovačkog kluba. Hoće li iskusni centar ostati? Još se ne zna odgovor na to pitanje. Ragusa bi to voljela, a kako je igrala Vrsaljko, tko ne bi. Zna se kako ostaje odlična Iva Todorić, dok Josipa Silov ima želju karijeru nastaviti izvan granica.

image
Ivona Matić je nakon osvajanja duple krune, kupa i prvenstva, zaključila karijeru
Tonči Vlašić
image
Košarkašice Raguse su slavile u sezoni 2020./21. osvajanje prvo Kupa 'Ružice Meglaj Rimac', a nakon toga i naslov prvaka Hrvatske, prve trofeje u povijesti kluba
Tonči Vlašić
To se ne zaboravlja!!!

Povijesne uspjehe u sezoni 2020./21. Ragusa je ostvarila u sastavu, predsjednik: Tomislav Tabak, dopredsjednik: Srđan Benić, članovi Izvršnog odbora: Marko Tokić i Mesud Čustović.

Trenerica: Cvetana Matić, pomoćna trenerica: Alma Majstorović, kondicijski trener: Srđan Milić.

Igračice: Katarina Čagalj (bek, rođena 18. studenog 1993. godine), Romana Stojanović (centar, rođena 28. siječnja 1993. godine), Marija Pocrnjić (bek, rođena 18. rujna 1996. godine), Ivona Matić (krilo, rođena 5. rujna 1986. godine), Carmen Miloglav (bek, rođena 25. veljače 1991. godine), Matea Beletić (bek, rođena 18. studenog 1993. godine), Iva Todorić (bek, rođena 24. ožujka 1993. godine), Ana Vrsaljko (centar, rođena 2. studenog 1984. godine), Ani Putica (bek, rođena 20. ožujka 2004. godine), Tea Ivanišević (krilo, rođena 14. srpnja 2004. godine), Karla Raguž Lučić (krilo, rođena 14. rujna 2004. godine), Paula Mojaš (bek, rođena 15. studenog 2004. godine), Lucija Papić (krilo, rođena 26. studenog 2005. godine), Ella Majstorović (bek, rođena 23. veljače 2006. godine), Paula Lobaš (centar, rođena 9. rujna 2006. godine), Josipa Silov (bek, rođena 19. ožujka 1998. godine)

Dva su nova imena u Gospinom polju. Martina Kujundžić i Nikolina Pavić. Kujundžić stiže iz osječke Murse, a Pavić iz splitskog KAŽL-a. Kujundžić, rođena 1. travnja 2001., igra na poziciji 'jedan', Pavić, koja je rođena 25. kolovoza 2002., igra na pozicijama 'trojke' i 'četvorke'. Kujundžić je s Mursom dohvatila Ligu za prvaka, šedsta na kraju, Pavić je s KAŽL-om bila prva u Ligi za ostanak, dakle, sedma ukupno, a s juniorskom ekipom doprvakinja Hrvatske.

Kujundžić, Pavić i Todorić će se priključiti ekipi idući ponedjeljak, 6. rujna. KAŽL u Pločama pet dana poslije, 11. rujna, prva je provjera pred start nove sezone. Druga potvrđena provjera je protiv prvakinja Crne Gore, Budućnost Bemax će skoknuti do Gospina polja 18. rujna.

Spremaju se i mlađe, a tu najviše poteže Alma Majstorović, aktualna hrvatska izbornica U14 reprezentacije. Kadetkinje Raguse kreću također vrlo brzo, kao i ekipa djevojčica do 13 godina. I te dvije ekipe Raguse, a ne samo seniorska, brane u novoj sezoni naslov prvakinja Hrvatske.

U međuvremenu će se održati i Skupština najuspješnijeg hrvatskog ženskog košarkaškog kluba u ovom trenutku. Posložit će se stvari i u kancelariji.

image
Kapetanica Katarina Zarač, predsjednik Tomislav Tabak, pomoćna trenerica Alma Majstorović na splitskim Gripama, povijesnog 11. travnja 2021. godine - Ragusa je u finalu kupa dobila Šibenik 69:61, te osvojila prvi trofej u povijesti kluba....
Tonči Vlašić

Aktualne prvakinje i osvajačice Kupa 'Ružice Meglaj Rimac' u 1. kolu nove sezone u Premijer hrvatskoj ligi u subotu, 2. listopada, igraju u Splitu protiv istoimenog domaćina, dok će prvu prvenstvenu utakmicu kod kuće odigrati sedam dana poslije. Dolazi im u subotu, 9. listopada, u goste Pula Moviter. Premijer liga košarkašica je opet jedinstvena, 12 klubova, a nakon igranja svatko sa svakim, doma i vanka, četiri najuspješnije ekipe će igrati doigravanje za prvaka.

26. travanj 2024 13:23