StoryEditorOCM
ZabavaOBJAVIO ŽELJKO BEBEK |

INSPIRIRALA JE STIHOVE KULTNE PJESME BIJELOG DUGMETA Putuj, Selma. Počivaj u miru Božjem

Piše Dv
29. siječnja 2021. - 18:46

U 92. godini života svijet je napustila Selma Borić koja je inspirirala stihove kultne pjesme Bijelog Dugmeta. Vijesti o njenoj smrti na Facebooku je podijelio Željko Bebek koji je na profil stavio njihovu zajedničku fotografiju s proslave njenog 90. rođendana iz 2019.

'Putuj, Selma. Počivaj u miru Božjem' napisao je pjevač uz oproštajnu fotografiju.

Ona je više puta pričala o svom poznanstvu s Vladom Dijakom koji je napisao stihove za pjesmu. Kad su se upoznali bili su još djeca u parku.



- Imala sam tad 16 godina. Ja sam ležala s curama na travi, a Vlado je s dečkima ležao nasuprot. Čupkao je travu i stalno me pogledavao. Izgleda da se odmah zainteresirao za mene, a kasnije smo se sretali na korzu. Jednom me sreo s koferom pa mi je nosio kofer. Išli smo na stanicu i onda mi je pomogao da uđem u vlak. U tom je vlaku bio polupan prozor, a on mi je onda rekao: 'Selma, ne naginji se kroz prozor', ispričala je u gostovanju u emisiji Osmi kat na HRT-u.

Rekla je tom prigodom i da u početku nije vjerovala da je pjesma posvećena njoj. Vlado joj nikada nije priznao da je zaljubljen u nju, već je šutio četiri godine i divio joj se iz daljine. Priznala je i da joj se pjesma oduvijek sviđala.
Selma je rođena u Zenici, ali je većinu svog života provela u Zagrebu gdje je i umrla.

19. travanj 2024 20:13