StoryEditorOCM
GastroDRUGAČIJI RUČAK

Tikvice napunite ječmom, iznenadit će te se koliko je to dobra kombinacija!

Piše dv
21. rujna 2022. - 10:29

Sezona tikvica još uvijek traje, napravite ih punjene s ječmom i ne zaboravite sir, preporuča Dobra hrana.

Uz ovako punjene tikvice poslužite Tzatziki, odnosno umak od grčkog jogurta, režnja češnjaka i svježeg kopra, 

Trebat će vam:

4 tikvice

3 šake ječma

200 g mozzarelle

1 šaka kopra

Grčki jogurt

3 režnja češnjaka

1 luk

1 paprika

Sol i papar

Mozzarella

Priprema:

Ječam namočite u mlakoj vodi nekoliko sati prije kuhanja ili preko noći. Na tavi zagrijte ulje i dodajte sitno sjeckani luk. Pirjajte dok ne poprimi boju, a potom dodajte na sitno sjeckanu papriku, dva režnja češnjaka i ječam. Pirjajte 3-5 minuta pa dodajte temeljac ili vodu i pustite da se kuha 40-ak minuta, dok ječam nije gotov. Tikvice izdubite i meso ubacite u ječam, a ostatak premažite maslinovim uljem i ubacite u pećnicu na 20-tak minuta. Izvadite i smjesom od ječma napunite tikvice. Pospite mozzarellom i poslužite uz umak od grčkog jogurta, jednog režnja češnjaka i kopra.

24. travanj 2024 02:25