S nekim namirnicama treba jako dobro paziti koliko dugo ih se drži u hladnjaku, prenosi Slobodna Dalmacija.
Naime, tek kupljeno mljeveno meso može stajati najviše dva dana i to na najdonjoj polici hladnjaka, gdje je temperatura najniža, savjetuje net.hr. Čuvajte ga u pakiranju te u dodatnoj vrećici, kako biste bili sigurni da sukrvica iz mesa neće procuriti po hladnjaku i drugoj hrani.
Po pitanju zamrzavanja je malo bolja situacija, doduše razlika je zamrzavate li termički obrađeno ili sirovo meso.
Ako je termički obrađeno i pravilno pohranjeno, mljeveno meso može biti zamrznuto dva do tri mjeseca i okus se neće toliko jako mijenjati jer je dio vlažnosti već izgubljen tijekom kuhanja,. Dok, se sirovo mljeveno meso u zamrzivaču može čuvati tri do četiri mjeseca.
Važno je, naravno, i kako je spremljeno. U originalnom pakiranju može stajati do dva tjedna, a ako ga planirate držati dulje od toga, bilo bi dobro da to pakiranje omotate folijom ili ga stavite u vrećicu za zamrzavanje, piše Večernji list.
Nikada nemojte mljeveno meso odmrzavati na kuhinjskoj podlozi jer se na njoj ‘krije‘ veliki broj štetnih bakterija.