![<p>’Nisam od onih koji rade drame u restoranu’</p>
<p> </p>](https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/06/21/o_27368228_1024.jpg)
Jedan od važnijih internacionalnih gastronomskih događaja dosad priređenih u Hrvatskoj održao se u Zagrebu početkom studenog kada se u polufinalu birao najbolji kuhar do 30 godina. Točnije, riječ je o S. Pellegrino Young Chef Academy, najznačajnijem svjetskom natjecanju mladih kuhara. Hrvatski predstavnik na natjecanju, sous chef zagrebačkog restorana "Mano2" bio je ‘mali iz Nina‘, 26-godišnji Ivan Tartaro.
On je osvojio posebnu ‘Aqua Panna Award for Connection in Gastronomy‘ nagradu. Riječ je o važnoj nagradi jer je dodjeljuju mentori svih natjecatelja, a dobiva je onaj kuhar koji je pokazao najbolje razumijevanje i povezivanje različitih kultura u jelu. Tartaro, kojemu je mentor bio chef restorana gdje radi, Hrvoje Kroflin, natjecao se s jelom Grounding Roots, odn...