StoryEditorOCM
ĐiradaRETREAT ISKUSTVA

I ove godine se održava TOČ festival, očekuju vas brojne radionice i posebni gastro doživljaj

Piše I. I.
17. lipnja 2024. - 10:02

TOČ Festival održava se i ove godine u Ninu od 20. do 23. lipnja, a ovaj događaj redefinirat će festivalsko iskustvo ponudom ekskluzivnog spoja odmora i festivala. Zamislite okupljanje koje obuhvaća wellness, kreativnost, glazbu uživo i zajednicu - uz uživanje u najfinijim prirodnim vinima, hrani koju pripremaju vrhunski kuhari i lokalni majstori pripreme hrane na vatri, specialty kavi, čajevima, kombuchama i nizu radionica.

S vizijom ukorijenjenom u sporom življenju, TOČ Festival je osmislio program koji slavi i ljepotu Hrvatske i duh sporog življenja. Nudi pažljivo kuriran program radionica, kulturnih iskustava i wellness aktivnosti, a okuplja wellness entuzijaste, gurmane i kulturne istraživače. Cilj festivala je stvoriti osjećaj zajedništva, potičući sudionike na povezivanje sa srodnim osobama na smislen način.

ŠTO VAS ČEKA NA TOČ FESTIVALU?

Tijekom četiri dana festivala, posjetitelji će imati priliku sudjelovati u transformativnom putovanju koje će obogatiti njihov duh i tijelo: 

POSEBNO GASTRO ISKUSTVO Na TOČ Festivalu, gastronomija preuzima centralnu ulogu, transformirajući tradicionalno festivalsko iskustvo u nezaboravnu senzualnu avanturu. Od 20. do 23. lipnja, posjetitelji će imati priliku uživati u izvanrednim kulinarskim delicijama koje pripremaju vrhunski kuhari i strastveni vinari.

Vrhunska vina i hrana - Svaki dan festivala, posjetitelji će imati priliku uživati u najboljim prirodnim vinima i kulinarskim majstorijama chefa Ivana Tartara, Vanie Ardiles, Tihomira Antunovića i drugih talentiranih lokalnih kuhara s naglaskom na mediteransku kuhinju u suradnji sa Cromarisom i njihovom BIO linijom ribe.

Večera za dugačkim stolom u masliniku - Ovaj događaj povezuje prirodu, lokalne okuse i umjetnost zajedničkog blagovanja. Okupani svjetlom svijeća i uz šum maslinovih grana, uživajte u jelima koja slave sezonske sastojke i mediteransko naslijeđe. Naši kulinarski majstori će predstaviti niz jela koja odražavaju raznolikost i bogatstvo naše regije.

Istraživanje Specialty Kave i fermentiranih pića - Otkrijte složene okuse specialty kave od najboljih lokalnih pržionica, kao što je Lively Coffee Roasters, selekciju finih čajeva i osvježavajućih kombucha od Isa Kombucha i Kucha Kombucha!

Radionica o umijeću uparivanja hrane i pića - Pridružite se osnivačici festivala Nini Štulić i Vanii Ardiles u otkrivanju kako bezalkoholna pića i vina mogu harmonično pratiti veganske zalogaje, nudeći vrhunski gurmanski užitak u suradnji sa bio&bio.

‘Local Street Food’ doživljaj - Ne propustite Ljetnu TOČ NOĆ Feštu u starom gradu koju zajedničkim snagama i željom da oživimo vibrantni mediteranski duh organiziramo u suradnji sa Gradom Ninom, Nin Turizmom i Turističkom Zajednicom Grada Nina kao suorganizatorima., Osim u autentičnim lokalnim delicijama, vinima, craft pivama, mocktailima i koktelima možete uživati u živoj glazbi benda nemanja i DJ setovima Pepi Jogarde-a.

Edukativni panel i kulinarske demonstracije na temu ‘Masti’ - Steknite vrijedno znanje na panelu gdje će nutricionisti i kulinarski stručnjaci pripremati jela koja ističu značaj i beneficije masti.  

RADIONICE I EDUKATIVNI TRENUTCI

Živo tlo i kompostiranje: Pridružite se timu Crystal Clean na predavanju i praktičnoj radionici gdje ćete naučiti kako pravilno kompostirati i održavati živo tlo. Otkrijte tajne zdrave zemlje koja je temelj održive poljoprivrede.

Berba samoniklog bilja i osnove aranžiranja stola: U suradnji s inicijativom Samonikle, naučite kako identificirati i koristiti samonikle biljke te kako ih integrirati u dekoraciju stola za estetski zadovoljavajuće i održive obroke

Art Journaling: Alba Miočev vodi radionicu vizualnog dnevnika, gdje vas upoznaje sa svojim umjetničkim izričajem kombiniranjem akvarela i fotografije. Zauvijek će te zabilježiti svoje doživljaje festivala kroz posebni umjetnički izričaj.

Kuhanje na otvorenoj vatri i zabava na plaži: Chef Ivan Tartaro, demonstrirat će tehniku kuhanja na otvorenoj vatri. Večer završava zabavom na plaži uz puni mjesec.

Priprema esencijalnih kozmetičkih preparata: Uz stručnjakinju iz Lively Pharma i Gesha Cosmetics, Mirelu Ilenić, usvojite vještine izrade prirodnih kozmetičkih proizvoda koji njeguju tijelo i um.

Kulturna istraživanja Nina: Kroz vođene šetnje gradom Ninom i posjete antičkim solanama, upoznajte bogatu povijest i kulturu ovog jedinstvenog područja.

GLAZBENI PROGRAM

Uživajte u živim glazbenim nastupima koji će se održavati svake večeri, stvarajući savršenu atmosferu za opuštanje i druženje.

Premijera novog glazbenog izričaja Aklee Neon - ‘Freqs of Nature’

Koncert nemanja benda

DJ sessions uz DJ-a Josipa Pepija Hubzina (Pepi Jogarde)

Opušteni nastupi električne gitare uz more glazbenika Lovru Lekaja

Iskusite TOČ Festival - tamo gdje se kreativnost, kultura i kulinarsko majstorstvo stapaju u jedno, ostavljajući trajan dojam nezaobilazne destinacije na hrvatskoj obali.

WELLNESS I REKREACIJSKI SADRŽAJ:

Opuštanje i revitalizacija su ključni elementi ovog jedinstvenog događaja! Body flow - kombiniranjem elemenate joge, pilatesa i dubokog disanja, savršeno ćemo pripremiti tijelo i um za dan ispunjen aktivnostima.

Peloidna terapija - Iskusite blagodati peloidne terapije, poznate po svojim ljekovitim svojstvima blata, idealne za detox i opuštanje.

Zvučne Kupke: Prepustite se zvucima tibetanskih zdjela i gongova tijekom zvučnih kupki koje pružaju duboku meditativnu relaksaciju i mentalno čišćenje.

Radionice Mindfulnessa: Učite o tehnikama mindfulnessa koje možete primijeniti u svakodnevnom životu kako biste poboljšali svoje mentalno zdravlje i smanjili stres. Ove radionice vode iskusni praktičari koji će podijeliti svoje znanje i savjete za ostvarivanje unutarnjeg mira.

Jahanje konja i druge slobodne aktivnosti!

Ulaznice i informacije Broj ulaznica je ograničen, a mogu se pronaći na www.tocfestival.com. Svaka ulaznica uključuje hranu i piće kroz sva 4 dana, odabrane radionice i pristup svim festivalskim lokacijama. Smještaj nije uključen.

 

25. lipanj 2024 12:01