StoryEditorOCM
ZdTubeVIDEO:

Jugo dere i ne misli stati - urušila se fasada zgrade Taekwondo kluba Zadar i uništila prednje dijelove dvaju automobila

Piše Zadarski.hr
3. listopada 2020. - 20:55

"Očekujemo da će se to nevrijeme s jakim kišnim padalinama do ponoći proširiti i na srednji Jadran, a do jutarnjih sati i na južni ido Jadrana." rekao je Tadin.Jaki udari juga koji su bili jači i od 100 kilometra na sat u subotu su mjestimično stvarali i valove i do šest metra visine, a takvo nevrijeme na moru ugrožava trajektni i katamaranski promet, izvijestili su u subotu iz  Pomorskog metrološkog centra u Splitu.

"Na području  Zadra, Lastova i Visa vjetar je puhao oko 100 kilometara na sat, a ponegdje na moru i preko 100 kilometra na sat, takvi udari vjetra stvaraju valove i do šest metra visine," rekao je za Hinu Marijan Tadin dežurni metrolog u Pomorskom metodološkom centru Split Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Po njegovim riječima, u prvim večernjim satima sjeverni dio Jadran je zahvaćen jakim vjetrom i grmljavinom što stvara velike kišne padaline.

Inače, uslijed olujnog juga se urušila fasada zgrade Taekwondo kluba Zadar i uništila prednje dijelove dvaju automobila koji su tu bili parkirani.

Voditeljica Jadrolinije agencije u Splitu Jelena Ivulić je izvijestila je kako su zbog nevremena cijeli dan u prekidu sve katamaranske linije koje povezuju Split sa srednjodalmatinskim otocima.

"Zbog nevremena u poslijepodnevnim satima prekinute su i trajektne linije: Split-Korčula- Lastovo,  Drvenik-Supetar, Vis-Split i Trogir--Drvenik Mali-Drvenik Veli," rekla je ona.

16. travanj 2024 13:43