StoryEditorOCM
ZdTubeDOBILI OTKAZE

Komunalni radnici u Zaprešiću snimljeni mrtvi pijani: ‘Buš mogel van? Te treba sa štrikom vleči?‘

Piše Jutarnji.hr
16. studenog 2020. - 15:38

Radnici zaprešićke komunalne tvrtke Vodoopskrba i odvodnja Zaprešić d.o.o. snimljeni su u iznimno pijanom stanju na odlagalištu otpada Zaprešić.

Snimke su nastale 12. studenog, a na njima se vide pijani djelatnici zaprešićkog komunalca u službenom kombiju. Dok jedan muškarac snima i komentira, drugi se smije, a treći je zaglavio u kombiju između prednjih i stražnjih sjedala i ne može se dići niti izići van. Na drugoj snimci se vidi kako je ipak uspio izići iz kombija, no leži na podu i ne može se dići jer je toliko pijan. Po komentarima druge dvojice, čini se da su i oni prilično pijani. 

Na jednoj od snimki se čuje kako jedan muškarac pita treba li zvati hitnu pomoć za onoga koji se ne može ustati, no drugi govori da ne treba zvati hitnu.

- Onda ga digni, pa ne bu tu bil' do pet vuri. Njemu je lepo. Boli ga k...c. Ajde, zdigni se, idemo, aufstehen! Kaj da hiža gori?, čuje se na snimci. 

Na drugoj snimci, na kojoj je pijani muškarac zaglavio u kombiju čuje se kako on govori neka ga puste van, a drugi komentira:

- Pa nisam te ja stavio unutra. Buš mogel van? Te treba sa štrikom vleč' Trebaš smršaviti, izašel buš van sljedeći tjedan u utorak. Trebaš na dijetu da izađeš van', čuje se na snimci. 

Vodoopskrba i odvodnja Zaprešić d.o.o. je na svojim web stranicama objavila priopćenje u kojem oštro osuđuje ovakvo ponašanje svojih zaposlenika. 

- Vodoopskrba i odvodnja Zaprešić d.o.o. najoštrije osuđuje postupak i neodgovorno ponašanje svojih radnika snimljenih 12.11.2020. na odlagalištu otpada u Zaprešiću. Zbog nedopustivog ponašanja, radnici su udaljeni sa radnog mjesta, te će protiv istih biti pokrenut odgovarajući stegovni postupak i sankcije zbog neprimjerenog ponašanja i kršenja radne discipline, stoji u priopćenju. 

18. travanj 2024 09:17