StoryEditorOCM
Zadar plusU LUKORANU

Već više od dva tjedna Božica Boška Kliman svaku večer radi na novoj mozaik-klupi, a ima i male pomagače

Piše Zadarski.hr
22. lipnja 2024. - 12:53

Već više od dva tjedna Božica Boška Kliman svaku večer radi na novoj mozaik-klupi, 18. ukupno, 17. na javnim površinama, a od toga ih je na području Općine Preko čak jedanaest, pišu Naši školji.

U središtu Lukorana, tik iznad mora, na Šetalištu sv. Lovre, na mulu prije dječjeg igrališta, spretne ruke tete Boške slažu još jednu unikatnu mozaik-priču. S Lukorancima je, kaže, odabrala teme koje će krasiti klupu: na jednome boku sv. Lovro s gradelama i Crkvom sv. Lovre, na drugome jarac (zbog Udruge Jarac), a na ostatku klupe bit će zastupljeni Šćah, brodovi, lignje, ribe i još neke “morske sitnice” koje su plod autoričine inspiracije u tijeku izrade.

-Od milja, ili radno, zovem je Lovrina klupa, ne bih imala ništa protiv ni da uistinu to ime ostane, ali o tome će odlučiti stanovnici Lukorana koji će živjeti s njom i uz nju, govori dok pomalo, uz pomoć malenih pomagača, lijepi djeliće mozaika.

Svaku večer društvo joj prave mali Lukoranci i njihovi roditelji, a nerijetko se pridruže i slučajni prolaznici, turisti, koji svrate nakratko iz znatiželje, a zadrže se u razgovoru ostavljajući na klupi trajni pečat svoje kreativnosti.

-Ako vrijeme dopusti i ne pojave se nepredviđeni problemi, nadam se da ću klupu dovršiti do kraja lipnja, a nakon toga već me čeka izlivena klupa u Preku i onda, da zaokružimo priču, ostaju još Poljana i Sutomišćica, najavljuje Božica Kliman, koja je prije deset godina, u sklopu projekta tadašnje Turističke zajednice mjesta Ugljan “Svako misto svoju klupu ima” započela ovu jedinstvenu i nadaleko poznatu i prepoznatu kreativnu mozaik-priču, pišu Naši školji.

image

Božica Boška Kliman

Naši školji/
image

Božica Boška Kliman

Naši školji/
image

Božica Boška Kliman

Naši školji/
image

Božica Boška Kliman

Naši školji/
image

Božica Boška Kliman

Naši školji/
22. lipanj 2024 12:54