Kad se negdje tamo početkom 1990-ih pojavio Rafaello, svi su se bacili na pripremu domaće verzije te u to vrijeme prestižne slastice. Najprije su stigle Rafaello kocke s kuhanom kremom i biskvitom, koje, ako ćemo iskreno i nisu osobiti hit. Zatim su se pojavile Rafaello torte, da bi konačno stigle i domaće Rafaello kuglice.
Bilo ih je u različitim verzijama, od onih s keksom do onih s mlijekom u prahu i sve su bile dobre na svoj način. Ali... Ništa se nije moglo mjeriti s pravim Rafaellom. U novije vrijeme pojavila se još jedna verzija koja puno obećava i vrijedilo bi je isprobati. Ove su Rafaello kuglice izrađene od - pudinga.
Recept nam je dala simpatična meštrovica za slatko koju pratimo na Instagramu Zajogajcic. Isprobajte ga pa nam javite dojmove, a ako mislite da imate bolji recept, baš nas zanima kakav je. Pišite nam na mail spiza@slobodnadalmacija.hr.
Rafaello kuglice
Sastojci:
1/2 l mlijeka
2 pudinga od vanilije
7 žlica šećera
300 g kokosa
250 g maslaca
250 g šećera u prahu
cijeli bademi
Priprema:
Skuhajte puding u 1/2 l mlijeka i dodajte u njega sedam žličica šećera. U gotov puding dodajte maslac i šećer u prahu, dobro promiješajte te na kraju dodajte 200 grama kokosa.
Promiješajte, smjesu spremite u hladnjak na pola sata, a zatim vadite malo po malo i oblikujte kuglice te svakoj svakoj prstom napravite udubinu. U udubinu stavite badem te lagano prekrijte otvor, a zatim kuglicu uvaljajte u preostali kokos.