StoryEditorOCM
Zadar plusZA VEĆI CILJ

NK Abeceda kreće u realizaciju svojih snova i treba im vaša pomoć: "Želimo u sjećanje na našeg Mira Suraća izgraditi Športsko-nogometni centar"

Piše M.M.
3. ožujka 2023. - 21:56

Kako su najavili, tako će i napraviti!

Nogometni klub Abeceda konačno ide u realziaciju svojih snova: izgradnju Športskog nogometnog centra "Miro Surać".

Podsjetimo, nakon nenadane smrti svojeg vjernog člana, Mira Suraća u siječnju ove godine, članovi NK Abecede dali su sve od sebe kako bi napokon riješili sve papire i dozvole koji su nedostajali za igradnju novog igrališta u Murvici. Mjesto je to koje je Miro posebno volio. 

- Živio je za to naše selo, a ne samo za ovaj klub. Zapravo, mi smo samo imali sreće da je odabrao nas za svoj klub - rekao nam je Ante Dokoza, predsjednik NK Abecede, dodavši kako je Miro cijelog sebe dao u projekt

- Večer prije nego nas je napustio rekao je da je smislio ime za centar, no nije mi ga tad otkrio. Rekao je ”Sutra.” No, koje je god on ime smislio, mi smo u klubu već odlučili: taj će sportski centar nositi upravo njegovo ime, jer jednom je i sam Miro rekao kako će utakmice gledati iz prvog reda – prepričava nam Dokoza koji je rekao kako će, dok je god on živ, napraviti sve da se lik i djelo Mira Suraća nikad ne zaboravi. 

- Idemo u ostvarenje našeg sna, našeg cilja! Od prvog dana našeg postojanja, želja nam je imati svoj vlastiti nogometni dom, dom koji će nam svima biti na čast, dom gdje će se naša djeca odgajati, razvijati u zrele ljude i kvalitetne igrače - poručili su iz kluba.

Abecedina nogometna obitelj broji velik broj djece te će izgradnja igrališta uvelike pomoći u razvoju kako djece i mladih, tako i kluba.

- Ovim putem molimo sve dobre ljude, ukoliko su naravno u mogućnosti, da se priključe, da sudjeluju u ovom velikom projektu! Podijelite sa svojim prijateljima koji imaju tvrtke, a voljni su sudjelovati, jer svaki cent je od velike pomoći, kako bi što prije došli do cilja - poručili su iz kluba.

Naglašavaju kako će svaki cent biti transparentno prikazan i namjenski utrošen. 

image

o donaciji

Nk Abeceda/Slobodna Dalmacija
03. svibanj 2024 02:07