StoryEditorOCM
Zadar plusMAJICE NA VJETRU

Nesvakidašnji prizor osvanuo ispred zgrade Zadarske županije. Evo što je njime najavljeno...

Piše Zadarski.hr
4. travnja 2024. - 17:57

Nesvakidašnji prizor osvanuo je u četvrtak ispred zgrade Zadarske županije. Šarene majice vijorile su na laganom vjetru pravog proljetnog dana. Njima je simbolično najavljena tradicionalna biciklijada “Od Branimira do Branimira” koja će se održati u nedjelju, 7. travnja, na Svjetski dan zdravlja.

Nisu to bile obične šarene majice, već one svih dosadašnjih biciklijada, čiji su organizatori Zadarska županija i Grad Nin, a suorganizatori PU Zadarska, Zavod za javno zdravstvo Zadar, Biciklistički klub Zadar i  TZ Grada Nina.

Biciklijadu, kojom se najavljuje i početak obilježavanja Dana Županije, još 2008. godine pokrenuo je Tim za zdravlje Zadarske županije u cilju poticanja zdravog načina života i što češćeg boravka na otvorenom. I ove godine glavni sponzor biciklijade je EVN Croatia plin te Calimero sport. Kao svih dosadašnjih godina  sudionici  će na startu  dobiti majicu biciklijade  glavnog sponzora EVN Croatia plina,  prijavom na biciklijadu sudjeluje se  u nagradnoj igri izvlačenja brojeva, a glavna nagrada je bicikla našeg dugogodišnjeg sponzora Calimero sporta. Calimero sport nam je i sponzor  ostalih  nagrada  u izvlačenju lutrije. Svi sudionici moraju doći na biciklijadu sa ispravnom biciklom i po mogućnosti servisiranom prije same biciklijade.  

U Ninu sve bicikliste čeka topli obrok kojeg će pripremati kulinarski tim predvođen poznatim kuharom Renatom Kraljevim.

I ove godine u realizaciji biciklijade sudjeluje i HAK koji će postaviti info pult s promo materijalima, te maleni biciklistički poligon, na kojem će sudionici moći iskušati neke od vještina upravljanja biciklom, kako to HAK radi već godinama u sklopu  natjecanja "Sigurno u prometu" te "Sigurno u školu s HAK-om".

image
Zvonko Pavic/Cropix
image
Zvonko Pavic/Cropix
image
Zvonko Pavic/Cropix
29. travanj 2024 01:54