StoryEditorOCM
Zadar plusSLAVNI DANI

"Na današnji dan, 6. svibnja 1989. godine, naša grupa Riva se popela na sami vrh Eurosonga...Prošlo je već 35 godina ali uspomene ostaju"

Piše Zadarski.hr
6. svibnja 2024. - 22:01

- Na današnji dan, 6. svibnja 1989. godine, naša grupa Riva se popela na sami vrh Eurosonga...Prošlo je već 35 godina ali uspomene ostaju - prisjetili su se slavnog događaja u Facebook grupi "Za Zadar".

Zadarska grupa "Riva" je s pjesmom "Rock Me, baby" Rajka Dujmića i Steve Cvikića, kao predstavnik Jugoslavije, osvojila prvo mjesto na Pjesmi Eurovizije švicarskoj Lausanni. "Riva" je tada osvojila 137 bodova te tako "pokorila" žirije u svim državama sudionicama. Bila je i jedina eurovizijska pobjeda tadašnje Jugoslavije, države u raspadu, ali i jedini uspjeh hrvatskih predstavnika na eurovizijskom natjecanju.

image

Grupa "Riva"

/Slobodna Dalmacija

Iste godine "Riva" je predstavlja Euroviziju u SAD-u, na festivalu Distant Accords Award u Nashvillu osvojila četvrto mjesto.

"Riva" je već drugog dana u svom Zadru doživjela nezapamćen doček: s 50.000 ljudi napunili su se Poluotok, Kalelarga i Narodni trg, a članovi grupe, i danas aktivna i popularna Emilija Kokić, Zvone Zrilić, Boško Colić, Nenad Nakić i Dado Musap bili su slavljeni kao heroji, doživjeli su trenutke europske slave koja se nikad više nije ponovila. 

28. svibanj 2024 01:33