Hrvatska kulinarska reperezentacija osvojila je jučer broncu nau Luksemburgu na Svjetskom kulinarskom kupu, u kategoriji "hladni stol".
Za Zadarski.hr ekskluzivno se javio mladi kuhar iz Sikova Klaudio Mrkić (25) koji je već drugi put dio ove prestižne kulinarske ekipe. Kako nam je rekao, ponosan je do neba, i na sebe i na svoje kolege.
- Sam odlazak na ovo natjecanje izaziva veliki adrenalin te budi u meni jedan izazov jer sama pomisao da je to najveće natjecanje na svijetu, da ovdje dolaze najbolji kuhari iz svih zemalja i da moraš dati maksimum od sebe, poseban je osjećaj koji ne mogu niti opisati - rekao je te dodao da je bronca u ovoj kategori "hladni stol" izuzetan uspjeh.
- Ta kategorija traži izrizutu preciznost i mora se paziti i na najmanje detalje. Vjerujte nekad graniči sa znanošću - šali se Klaudio te dodaje kako se hladni stol koji se sastojao od: četiri različita finger fooda, svečane hladne plate, tir različita predjela te svečenog menija od pet slijedova, četiri različita deserta te četiri različita petit foura.
- Kokurencija je bila ogromna, a mi smo, naravno, bez sumljanja u sebe pokušali napraviti ono najbolje što znamo - istaknuo je mladi kuhar koji, tvrdi, ovo natjecanje, za njegovu budućnost znači jako puno, osobitno vezano uz njegov razvoj kao kuhara.
- Neizmjerno se puno stekne novih znanja i iskustva, a meni je osono najvažnije što sam upoznao nove ljude iz ove branše - zaključio je Klaudio.