StoryEditorOCM
Zadar plusMISLI ZELENO

Kako pravilno odvajati biootpad? Posjetite Horeca sajam na Višnjiku i saznajte

Piše Promo/zadarski.hr
12. listopada 2023. - 10:52

Ove se godine po prvi puta u Zadru, u vremenu od 20. do 22. listopada 2023. na lokaciji ŠRC Višnjik, održava Horeca sajam. Ovogodišnji sajam obećava bogato iskustvo za ljubitelje gastronomije, ali također i za one koji su zainteresirani za očuvanje okoliša.

Posebno nas veseli najaviti da će Čistoća, naša lokalna komunalna tvrtka, zajedno s predstavnicima Grada Zadra, biti prisutna na jednom od štandova s edukativnim materijalima.

Neke od tema koje će biti zastupljene na sajmu su otpad od hrane i pravilno gospodarenje biootpadom.

image

Ilustracija, biootpad i kompostiranje

Lightspring/Shutterstock

Biootpad je sastavni dio naše svakodnevnice, iako mnogi od nas možda nisu svjesni njegove važnosti. Biootpad čine ostaci hrane, biljni otpad, ostaci voća i povrća te drugi biorazgradivi materijali. Sve ovo može biti korisno za našu zajednicu i okoliš ako se pravilno obrađuje. Nažalost, mnogi od nas još uvijek nisu svjesni pravilnog načina odlaganja biootpada, što može negativno utjecati na okoliš i resurse.

Pozivamo vas da posjetite štand Čistoće i Grada Zadra na Horeca sajmu kako biste saznali više o biootpadu i pravilnom načinu njegova odvajanja. Tom ćete prilikom dobiti sve korisne informacije i savjete o tome kako možete pridonijeti očuvanju okoliša. Pravilno odvajanje biootpada nije samo ekološki prihvatljivo, već također pomaže u smanjenju količine smeća koju šaljemo na odlagališta.

image

Što kompostirati

Čistoća/Slobodna Dalmacija

Osim toga, tijekom sajma predstavnici tvrtke ConsultAre d.o.o. održat će informativno predavanje (prezentaciju) o biootpadu. To će biti prilika za sve prisutne da saznaju više o važnosti pravilnog odvajanja biootpada te kako to može koristiti našem okolišu i budućim generacijama. Vaša podrška i sudjelovanje od velike su važnosti za očuvanje čiste i zdrave okoline za sve nas.

Vidimo se na zajedničkom štandu Čistoće i Grada Zadra na Horeca Sajmu gdje ćemo spojiti ugodno druženje s edukacijom i zajedno napraviti korak bliže stvaranju održivije budućnosti.

04. svibanj 2024 14:45