Ekipa portala Zadarski.hr imala je u utorak ekskluzivnu i rijetku priliku sudjelovati u čudesnom gastronomskom događaju: internoj, radnoj prezentaciji novih linija jela i kolača hotela Kalelarga Art i nove, još neotvorene kavane-slastičarne Art koja će od kraja lipnja u 'peglici' biti slatka podružnica bistroa popularnog hotela nedaleko Narodnog trga.
Klaleraga Art i do sada je bio poznat po sjajnim kolačima koje priprema slastičarka Mirjana Pilipović, a sada se taj dio kuhinje seli u novu slastičarnu. Iako će bistro hotela i dalje imati standardnu ponudu dobrih kolača još će više prostora u njemu biti za slana, lagana jela iz kuhinje chefa Saše Vranića. A proizvodnja i ponuda kolača u punom se sjaju seli u novu slastičarnu u 'peglici'.
Danas je gastro ekipa Arta koju predvodi njihov stalni konzultant, poznati hrvatski chef Mario Čepek, malom krugu suradnika među kojima su bile direktorica Kalelarge Arta i Bastiona Mladenka Štura te voditeljica nove slastičarne Marija Fuzul, predstavljala nove kolače i nova slana jela. U jednima i drugima glavne su sirovine sezonske namirnice, prvenstveno voće i povrće, i to one koje su baš sad dostupne na zadarskoj pijaci.
Širu priču o novoj ponudi Arta, i hotela i slastičarne, pročitajte u Slobodnoj Dalmaciji u četvrtak.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....