StoryEditorOCM
Zadar plusPOMALO DO SPLITA

Anti Barabi Iz Paljuva stigao spas u ‘hodu za Hajduk‘: još malo i ugledat će Poljud u daljini

Piše Slaven Alfirević/SD
26. siječnja 2024. - 20:00

Ante, dokle ste stigli, javljamo se našem Barabi koji polako, ali sigurno guta kilometražu. E, ne znamo je li uključio pedometar, da broji korake, to ćemo ga sutra pitat. Danas, predvečer, zatekli smo ga na Boraji. Ne, nije na janjetini:

- Lagana je večera, malo juhe i ribe, ne smi se ništa teško jesti - zadovoljan je Ante i uvijek nam servira jelovnik, jer to je bitan čimbenik uspješnog putovanja. Odvalio je dobar dio puta, mora biti čio i lagan.

Hod za Hajduk, znate već, Ante Baraba iz Paljuva do Poljuda pješači, treba stići na Jadranski derbi u nedjelju popodne, kao zavjet povratku Ivana Perišića iz Tottenhama u Hajduk.

- Smještaj je večeras u Boraji, nije bila lagana ova dionica, malo sam se mučio više nego što sam mislio, triput sam zastajkivao, predahnuo, ali nema stat. Bome sam se umorio, ali dobro ću se rekuperat do ujutro.

A da sjednete u automobil koji kilometar?

- Ha, ha, ha, pa što vam je, nema varanja, to bi bilo kao na vjenčanju da sam kuma pozvao u pomoć. To ne dolazi u obzir! - smije se Baraba.

U Boraju, u pomoć i da mu prave društvo, pristigli su mlađi sin Adam i bratić Mile Žuža.

- Donili su mi iz kuće još jedne, stare tenisice, to je spas, komotne su... - kaže naš pješak i najavljuje završnu dionicu, rutu prema Poljudu.

Još malo pa će u subotu izjutra i stadion u daljini ugledat kao svoj konačni cilj:

- Čeka me sad u subotu ujutro glavna dionica do Kaštela. Izaći ću na Prgomet, pa na Plano. Izračunao sam da je to manja nizbrdica koju ću lakše izgurat - rekao nam je Ante Baraba i najavio završne kilometre posljednja dva dana "hoda za Hajduk".

02. svibanj 2024 21:40